h1

Utan frihet inga lösningar

mars 4, 2007

Niklas Ekdal påpekar i DN att gnällvänstern inte har några egna lösningar på det sk klimathotet. ”Alla säger A men ingen vill säga B.” Det stämmer, och beror som vanligt på att gnällvänstern inte HAR några lösningar. Socialismen erbjuder bara en fantasibild av hur saker borde vara, den utgår aldrig från och försöker aldrig förhålla sig till hur de faktiskt är. Klimathotet är bara ytterliggare en ursäkt för förlorarna och snyltarna att ifrågasätta individens rätt till frihet från kollektivt slaveri, men så mycket längre kommer man inte utan en relevant och faktamässig utgångspunkt. ”Vi måste ändra på vårt sätt att leva!” skriks det. Ja men gör det då. Sluta konsumera, kryp ut i skogen, sätt er under ett träd och önska att ni ska överleva utan att arbeta. Ingen hindrar er, det är det fina med friheten.

Annonser

One comment

  1. I den förvisso ganska sega läroboken i internationell ekonomi International Economy av Krugman och Obsfeldt berättar författarna om pro’s and con’s med fri handel över gärnserna. Man berättar om den oerhörda uppståndelsen när det kom fram att en känd tv-stjärna (Var det Kathy Lee Gifford? Germania är osäker då boken befinner sig på andra sidan jorden) visade sig göra reklam för kläder gjorda av arbetare som jobbade för svältlöner i Mexico.
    Författarna konstaterade att det givetvis var tråkgt att dessa arbetare inte kunde uppbära samma löner som amerikanska motsvarigheter, men ställde sig samtidigt frågan: vad är alternativet? Det är den andra delen av vad gnällvänstern blundar för, nämligen vad alternativet till alla dessa hemskheter de ständigt beklagar sig över skulle vara.
    På något omedvetet plan utgår man från en naturstadium då allt var lyckligt och harmoniskt och alla hade lika mycket pengar och tv-apparater, innan västs ondskefulla entrepenörer kom och stal detta från de stackars entreprenörerna. Det egentliga skälet till att arbetarna i Mexico jobbar kvar i de onda tröjfabrikerna är givetvis att detta är bättre än alla alternativen, vilket förvisso är beklagligt men det avhjälps knappast av att man stänger ner dessa och ger dem ännu mindre möjlghet att tjäna pengar.
    Och på samma sätt var jorden inget underbart stabilt tempererat paradis innan människan började skapa. Det var kallt, mörkt och varenda dag var en vidrig kamp för att inte svälta ihjäl. Det är alternativet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: