h1

Små steg mot rättvisa

juni 18, 2007

Alliansen vill fortsätta att sänka skatterna och som ett brev på posten kommer vänsterns vanliga gnäll:

* Det är bara de redan rika som får skattesänkningar så att pengar omfördelas från de fattiga.

* Den offentliga servicen försämras när pengar försvinner och det är orättvist.

* Alla mår bäst av att betala höga skatter, vi är sosseriet så vi vet.

Först och främst: skattepengar tillhör bara den som tjänat dem, aldrig någon annan. En människa som arbetar och får lön äger denna lön och det enda sosseriet ägnar sig åt när de tar en del av den som skatt är stöld. Det är fullständigt oväsentligt om en majoritet tycker att det bra med skatt eller om någon tjänar på den, det är fortfarande stöld och ska kallas vid sitt rätta namn. Pengarna finns för att den som tjänar dem har skapat ett värde, och det värdet finns inte utan arbetet och kan därmed heller inte rimligen omfördelas. Trots det kallas omfördelningen ”rättvisa” vilket innebär att det är ”rättvist” att somliga ska få leva och få fördelar på andras bekostnad.

I vår värld kan det aldrig kallas ”rättvisa”, just på grund av att pengarna inte bara finns helt utan anledning. Staten har inte en magisk sedelpress som används för att trycka sedlar som sedan delas ut olika beroende på politiskt system. Istället motsvaras varje krona av en arbetsinsats, ett skapat värde som inte existerar oberoende av mänsklig inblandning, och att kalla det ”rättvisa” att detta värde ska tillfalla någon som inte har varit inblandad i processen är inte bara felaktigt utan rent av skamligt.

Vidare: att den som tjänar mest också blir mest bestulen procentuellt sett är ännu ett steg mot orättvisa. Den som tjänar mest är också den som skapat mest värde åt andra människor eftersom dessa uppenbarligen vill betala för det, och den bestraffning det innebär att exploatera denna person i högre grad än andra är djupt omoralisk. Därför är det helt i sin ordning av de som idag exploateras mest och betalar högst procentandelar skatt är de som först kompenseras. Det sker inte på någons bekostnad eftersom det bara innebär att personen i fråga får behålla en större del av sin lön, vilket är ”rättvist” i vår värld.

Och avslutningsvis är det ointressant om någon tjänar på att betala skatt eller ej. Det är upp till varje enskild individ att bestämma vad hon vill lägga sina egna pengar på, men aldrig att sätta sig över någon annans bestämmanderätt till exakt samma sak, så som staten gör. Visst tjänar utsugaren på att suga ut den utsugne, men det är inget försvar för skatter. På så vis kan man påstå att slavhandeln från Afrika var positiv eftersom någon tjänade på den, men slavarna då? Vem bryr sig om dem? Inte vänstern i alla fall, eftersom det är de som tjänar på det moderna slaveriet som skatterna innebär.

Vad sosseriet bör tänka på är alltså följande: ingenting existerar utan anledning, inget värde och inga pengar finns bara som vore de givna av Gud. Tvärtom motsvarar alla pengar en kreativ och konstruktiv arbetsinsats som har inneburit skapat värde för en eller flera parter. Det är aldrig orättvist att låta den som skapat detta värde behålla belöningen eftersom den betalats i frivillighet utan tvång men av tacksamhet. Skatt är därför bara ett sätt att låta somliga leva på andras bekostnad. Den som står för den åsikten ska erkänna att hon förespråkar slaveri och bör sålunda inte försvara sig med begrepp som ”rättvisa” och ”solidaritet”. Hon bör istället kontrollera sina premisser och inse att i en objektiv verklighet är A alltid A och ingenting annat.

Annonser

10 kommentarer

 1. Bra inlägg!

  ”Staten har inte en magisk sedelpress som används för att trycka sedlar som sedan delas ut olika beroende på politiskt system.”

  – Det borde i alla fall inte vara så, men i verkligheten ser det tyvärr annorlunda. Drabbar löntagare främst genom sänkta reallöner, inte lika mycket de som har sitt kapital investerat.


 2. så du säger att jag är okunnig angående euron? då borde du hålla tyst. säg inget när du inte vet någon om mig okej? 🙂
  vad är det för fördel med den då? antar att du vill ha euro eftersom du är så dryg av dig i kommentaren.


 3. Nästa gång du är i behov av läkarvård tänk på vad det skulle kosta utan skatt. gratis tandvård för alla upp till 20, barnbidrag Men det är klart har du råd att betala själv? eller är det bara empatin du saknar och egoismen är den du käner dig besläktad med. Är det verkligen ok för dig att sjuka och arbetslösa ska betala kalaset. sjuka och arbetslösa har ju en gång deltagit i samhället genom att arbeta är detta tacken för förslitningsskador eller en följd av nedläggning av företag med arbetslöhet som följd. Människor som du skrämmer mig… Men fortsätt du att kasta skit till slut kommer det att hamna på dig själv


 4. Nu läste jag bara denna enda mening ”Först och främst: skattepengar tillhör bara den som tjänat dem, aldrig någon annan.” men det var ju den jag reagerade på, så…

  Det är ju inte sant, alltså det är ett direkt felaktigt antagande! Skattepengar tillhör kollektivet, alltså du, jag, Pelle, Kalle, Lisa och Fatima. Det är själva grundinnebörden i skatt; att vi har en (stor) gemensam pott som vi kan använda till saker som gagnar oss alla – och då kanske i synnerhet de som inte har lika mycket ekonomiska resurser som andra.


 5. Francisco..då kan vi göra som Nazisterna utrota allt och alla som inte är produktiva arbetslösa, förståndshandikappade, pensionärer, sjuka, barn och funktionshindrade Sedan kan vi tillåta slaveriarbete i fabrikerna framställer produkter som ni eliten i samhället kan andvända


 6. först och främst, Mona; Det skulle inte kosta medelsvensson ett öre mer, det är bara så att man skulle betala direkt ur plånboken istället för via skattesedeln. Ingenting är ”gratis”. Och tänk om dessa sjuka och arbetslösa istället fått hela sin lön så att de hade kunnat lägga undan pengar till den dagen de inte kunde arbeta mer! Får man förslitningsskador o. dyl. av sitt arbeta så är det uppenbarligen ett arbetsmiljöproblem som borde varit åtgärdat. Man får ju hoppas att skatten var så låg att de hade råd med en bra försäkring..
  Och nej, vi liberaler vill inte utrota några alls. Och vi vill verkligen inte förslava några; tvärt om. Vi vill ge alla friheten att göra vad de vill med sina pengar, så länge det inte skadar någon annan.

  Morpheo; Var vänlig och tänk efter, alternativt LÄS HELA BLOGGPOSTEN. De pengar som stjäls i form av skatt är skapade av någon; en individ. De tillhör den som skapat dem. De skulle inte finnas utan den som skapade dem. Att människor ens vågar påstå att det är ”moraliskt korrekt” att stjäla andras pengar för att de ska ”tillhöra alla”, det gör mig illamående.


 7. Mona, de enda som har försökt utrota ”arbetslösa, förståndshandikappade, pensionärer, sjuka, barn och funktionshindrade” i Sverige är socialdemokraterna med sina tvångssteriliseringar. 63.000 människor i Sverige drabbades av detta. Där har du din nazism, som förresten är en kusin till socialismen.

  Mer om socialdemokratins ”nazism” kan du läsa om i socialdemokraternas Gunnar och Alva Myrdals bok Kris i befolkningsfrågan.

  Solidaritet, empati, omtanke, tolerans och hänsyn bygger på frivillighet. Socialismen har berövat människorna till stor del att hjälpa sina medmänniskor och att visa solidaritet. Få människor känner sig omtyckta, tacksama och att andra människor bryr sig när det trillar in 12.000 kr varje månad på bankkontot från försäkringskassan. Få människor känner tacksamhetens tanke när man tittar på sin löneavi och ser att man har betalat ca 10.000 kr i inkomstskatt och lika mycket i arbetsgivaravgifter.

  Socialismen gör människor till oetiska egoister utan moral och känsla för fel och rätt.

  Rätten till sitt eget liv, frukterna av sitt eget arbete, friheten att välja är några av liberalismens ledord, ledord som är hatade av socialister.

  Jag är inte kristen, men bibeln förklarar det ganska bra:

  Var och en skall ge som han har beslutat i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång, ty Gud älskar en glad givare.
  2 Kor 9:7


 8. “Staten har inte en magisk sedelpress som används för att trycka sedlar som sedan delas ut olika beroende på politiskt system.”

  Jo, tyvärr är det så. Läs detta, om den magiska sedelpressen som även går under namnen Centralbanken eller Riksbanken:
  http://www.financialsense.com/series4/part1.html


 9. då kan man undra varför du ska ha lön för den som erbjuder dig jobb äger också dig och din lön och kan då i princip göra som arbetsgivaren behagar. Utan arbetsgivare inget arbete ingen inkomst vem äger då rätt till pengarna du tycker du har rätt till när du arbetar? arbetsgivaren kanske hellre ser att du går på minimilön typ kinesiska gästa arbetare eller får mat och hus rum för arbetsgivaren vill ha pengarna i egen ficka?
  😉


 10. Arbetsgivaren erbjuder mig ett kontrakt som jag har att acceptera eller förkasta. Erbjuder han mig en lön som han sedan inte betalar rycker staten in i enlighet med avtalsfriheten. Mycket enkelt. Du förstår, nivån på löner är inget objektivt, den beror på vad de individer som berörs kommer överens om.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: