h1

Att besegra vänstern

augusti 20, 2007

Politiska debatter är intressanta, man lär sig mycket om hur människor tänker (och inte tänker), men de leder oerhört sällan till att någon ändrar åsikt. För egen del brukar det sluta med att jag ställer en fråga och inte får något svar utan istället blir utskälld för att jag är ”nyliberal” och vill straffa de fattiga och skänka pengar till de rika. Det är ett bra bevis för att man så att säga har ”vunnit”, men det är samtidigt tråkigt att den man debatterar med vägrar inse sin egen brist på argument och lära sig något av den.

Frågorna brukar vara av typen,

1. varför är det rätt att alla yrken betalar i stort sett likadana löner?

2. varför är det rätt att exploatera de mest produktiva för de minst produktivas vinning?

3 vilken moralisk grund har du för att säga att mer produktivt arbete ska bestraffas med progressiva skattesatser?

Osv. Det är svårt att sammanfatta poängen utan att hänvisa till en specifik diskussion, men oftast gäller de obesvarade frågorna hur det framtida socialistiska samhället ska se ut och hur det ska upprätthållas. Hur får man tex en ingenjör att vara nöjd med samma lön som en städare, osv.

Vänstern kommer antagligen aldrig lära sig något av att de inte kan svara på de frågorna, de kommer fortsätta att leva i förnekelse och tänka att det är problem utan vikt som nog löser sig så fort arbetarna får makten. Man bör som liberal dock inte misströsta, för mitt i ignoransen finns det en fullständigt ofelbar metod som utan undantag kommer sänka socialismen så fort den får chansen att visa sitt fula tryne:

Vägran.

Hur då?

Socialismen bygger i stort på att man ska få saker för att man behöver dem, allting ”nödvändigt” ska vara ”gratis” och tillgängligt för alla utan motinsats. Problemet är att ”behov” inte skapar några rikedomar, någon måste arbeta för att de ska existera. En skola är ”gratis” först när någon tar på sig jobbet att lära ut utan att kräva någon betalning, men det är något som aldrig kommer hända. Istället bygger vänstern sina löften på att ”någon annan” ska betala lärarens lön genom skatt, och där har vi den svaga länken i resonemanget. Den som blir exploaterad och tvingad att under vapenhot avstå en del av sin inkomst för någon annans vinning behöver bara säga ”nej” för att löftet om gratis skola ska gå om intet.

När de produktiva inte längre går med på att arbeta för någon annans skull lägger de ned sitt arbete varvid de nödvändiga resurserna inte längre skapas och skolan går upp i rök. Då betyder statens intygelser om fri tillgänglighet för alla plötsligt ingenting, och socialismen som koncept faller ihop som det korthus det är.

Vänsterns löften om gratis konsumtion bygger på att någon annan betalar, och förväntningen att någon annan kommer betala bygger i sin tur på den personens tysta godkännande av slaveriet som ett moraliskt ideal. När personen i fråga inser att han inte har någon skyldighet att skapa värde för andras vinnings skull har han alltid det fria valet att sluta producera, varvid parasiterna förlorar sin livskälla och socialismen sin innebörd.

Att besegra vänstern handlar därför ytterst inte om att bemöta deras argument, utan om att vägra ställa upp på deras praktiserade ideal. När de hävdar sin rätt att leva på din bekostnad har du gentemot dig själv en moralisk skyldighet att vägra, och antingen försvara produkten av ditt arbete med de medel som krävs, eller helt enkelt vägra producera mer rikedom. Vänstern kan aldrig tvinga dig att leva för deras skull eftersom det kräver ditt frivilliga produktiva skapande, något som du alltid kan välja att inte ställa upp på.

Parasiten behöver alltid en värd, men värden behöver aldrig en parasit. Dessutom är det värdens godkännande som legitimerar parasitens existens, utan det dör den ut av svält såsom den irrationella varelse den är. Att kräva liv på andras bekostnad är alltid att hänga upp sitt varande på en annans godkännande av felaktiga premisser och sålunda en skakig grund att stå på.

Första steget till seger är insikten om att din existens är din egen och inte någon annans, och att du skapar värde för din egen skull, för att du ska överleva samt att detta är din yttersta rättighet som människa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: