h1

Kjöller rätt ute

september 23, 2007

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller är rätt ute när hon delar in samhället i närande och tärande och förklarar att någon måste arbeta för att en annan ska kunna få bidrag. Det är ett oerhört radikalt och provocerande inlägg i den svenska sandlådedebatten, tyvärr, men samtidigt verkar hon nästan förvånad över vänsterns retorik och hyllande av passivititet och misslyckanden. Hon försöker sakligt och korrekt beskriva hur ekonomin fungerar, men det är inte det som är problemet. Parasiterna förstår mycket väl hur saker och ting hänger ihop, de är inte obildade utan först och främst onda. De vet att deras subventionerade lättja kräver en annan människas förslavning, men de bryr sig inte om det. De ser inte andra individer som likvärdiga medborgare med egna rättigheter att eftersträva personliga målsättningar, utan som verktyg för deras egna syften. ”Samhället” är i deras ögon inte en heterogen samling av viljor och strävanden, utan en enhetlig organism vars skyldighet är att hålla parasiterna under armarna genom att belöna deras improduktivitet och ge dem det oförtjänta.

Det är så vänsterns moral ser ut, och med den inställningen är det inte så konstigt att de beskriver verkligheten som de gör. Det är inget att bli förvånad över att de ser andra människors förmågor och förtjänster som något skamligt och ont, och att de anser att ju mer värdelös man är desto mer värd ska man vara. Allt detta följer logiskt av deras ologiska värdemätare och deras antimänskliga moral.

Så Hanne Kjöller, nästa gång du hör en parasit ondgöra sig över den närande klassen, bli inte överraskad. Tänk istället att det beror på att de är motståndare till livet och bekämpa dem med en annan, livets, moral. Den moral som vägrar acceptera förmågan att överleva genom förtjänst som något fult och aldrig erkänner den mest tärande som den minst klandervärda människan på jorden. Där måste debatten börja, inte på den dagisnivå som sosseriet har sänkt sig till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: