h1

Vänsterpartiets ondska och Zimbabwe.

oktober 25, 2007

Rapporten om den ekonomiska politiken från vänsterpartiets projektgrupp är intressant men skrämmande läsning. I stycket om ”Systemskifte, jämviktsarbetslöshet och normpolitik”, sid 6-7 dras följande slutsats:

”Vilken sorts ekonomisk teori som används för att beskriva verkligheten och föreslå vad som är lämplig politik innebär naturligtvis ett fundamentalt politiskt ställningstagande om hur samhället ska organiseras.”

Innebörden är tydlig, även om skrivspåket lämnar en del övrigt att önska. Det är alltså politiken som bestämmer vilken ekonomisk teori som används. Detta är ett helt vansinnigt bakvänt och verklighetsfrånvänt resonemang. Vänsterpartiet hävdar alltså att politiken bestämmer spelreglerna för vilken ekonomisk teori som gäller för verkligheten.

I verkligheten är det ekonomisk teori och ekonomiska samband som sätter spelreglerna för politiken. Politiken kan aldrig bestämma ekonomiska samband hur mycket politikerna än skulle önska att det var så. Ett land som brutalt fått erfara detta är Zimbabwe där Robert Mugabe länge försökt förneka verkligheten och försökt med makt sätta sig över ekonomiska samband och verkligheten. Hans senaste försök är att lagstifta mot inflation. För den som är intresserad av vad konsekvenserna blir när man med makt försöker bestämma över verkligheten beskrivs det mycket bra i DN

Det lidande Zimbabwes befolkning fåt utstå grundar sig till stor del på Mugabes olika försök att föra en politik som förtränger verkligheten. Exemplen på länder som drivits av politiker som försökt ferneka verkligheten är många, Zimbabwe, Sovjet och Nordkorea är bara ett par exempel. Dessa experiment har mycket gemensamt, och den viktigaste lärdomen är att försöken att förtränga verkligheten leder till förtryck, lidande och död. Anledningen till att dessa experiment ledde till förödelse beror inte på att man valde fel väg utan att man gjorde exakt det som vänstern vill göra vilket vi skrivit om tidigare här. Vänstern hävdar ofta att de inte förstår varför de ska jämföras med t.ex Nordkorea. Men jämförelsen är angelägen eftersom vänstern och Nordkorea förenas i sin strävan att med makt förneka verkligheten.

Det är nu dags för samhället att sluta upp mot Vänsterpartiet. Vänsterpartiets politik bygger på att med makt bestämma hur saker och ting ska fungera. Vänsterpartiet visar helt öppet i denna rapport att de med makt vill bestämma över ekonomiska samband och verkligheten. Robert Mugabe försöker göra samma sak, och vad som är utfallet av den sortens politik är väldigt tydligt. Det som skiljer vänsterpariet från Mugabe är att med Mugabe vet alla hur långt han är beredd att gå för att med makt försöka forma verkligheten efter sina åsikter.

Sverige borde skämmas över att vänsterpartiet behandlas som ett normalt politiskt parti. När det gäller högerextremister är det politiska etablissemanget enat för att bekämpa dem, media är också med på noterna, se till exempel artikeln ”På jakt efter makt” i DN om sverigedemokraterna. (Bara för att förtydliga är det självklart med rätta SD motarbetas.) 

Vänsterpartiet är också ute efter makt för att driva igenom sin ondskefulla politik, men detta betraktas som okej idag. Dessutom gör vänsterpartiet detta under förljugna och falska paroller, som ”rättvisa”, ”solidaritet” mm.  Att vänsterpartiet behandlas som ett normalt riksdagsparti är en skandal och en seger för ondskan. Vi kunde lika gärna bjuda in Mugabe och Kim Jong Il. För att inte tala om att det är mycket hög tid för samhället att sluta upp och motarbeta kommunister och de som befinner sig längre ut på vänsterkanten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: