h1

Neoimperialism

december 1, 2007

Nåja, rubriken är kanske tänkt att provocera en aning, men det ligger faktiskt något i begreppet. Venezuela oroar sig över att USA ska lägga sig i folkomröstningen om ny (socialistisk) grundlag på söndag. Vita husets taleskvinna Dana Perino säger att ”vi håller förvisso ett öga på dem […] Vi är rädda att folket inte kommer att kunna hålla de fria och rättvisa val som det förtjänar”.

Jag tror att USA är mer oroliga över resultatet, men det behöver de inte vara. Om det venezuelanska folket vill ha socialism så är det socialism de ska få. Det är inte USA som kommer behöva betala priset, bara folket som själva bestämde sin framtid. Och då – när systemet slutligen faller ihop under sin egen tyngd – ska ingen kunna klaga på att det berodde på brist på demokrati. Detta paradord innebär ju att majoriteten får sin vilja igenom, så varför inte låta den få det?

Som sagt, det är inte den fria världen som kommer få betala priset. Desto dyrare blir det för de som stod upp rakryggade och proklamerade den nya revolutionen. Om allting får ske enligt folkets vilja kommer det inte finnas några ursäkter, och då vinner USA den mest moraliska av segrar. Utan att ens agera.

Annonser

11 kommentarer

 1. haha snälla din ignorant människa varför orka skriva så idiotiska blogg


 2. Hmm… nja, i detta fall är väl ”socialism” inte rätt ord? Snarare diktatur.


 3. Ja pepo, varför skriva om något så irrelevant som Venezuela? Kanske för att det är vänsterns nya drömprojekt som snart kommer bli en mardröm, och då är det du som får stå där och be om ursäkt för din ignorans. Vi hörs!


 4. Ganesha: det är socialistiskt eftersom chavez säger sig vara socialist, man kan inte bara sortera bort de företrädare för en ideologi som man inte gillar.


 5. Det ligger något i det du säger men missar en sak.

  Demokrati innebär ju som sagt majoritetsstyre, men lika viktigt för demokrati n är minoritetsskyddet. Häri ligger problemet med Venezuela. Majoriteten vill kanske ha socialism, vilket då ska ske men problemet är att minoritetens friheter kommer att kränkas av Chavez.


 6. Chavez är ännu en i raden av galna kommunister och som vanligt hakar tokvänstern på i Sverige. Vad är annat att vänta. Trots unikt goda förutsättningar med oljan är denne ”pajas” redan ett gott stycke på väg att totalhaverera ekonomin. 20-25% inflation och prisstopp. Känns visan igen tro?
  Privata företagare som vägrar sälja med förlust hotas av socialisering. Ett nytt DDR börjar så sakteligen skönjas med diktatur och alla andra tillbehör.

  Det är märkligt att vänstern fortfarande inget lärt eller förstått av historien och kommunismens totala misslyckanden varhelst den tillämpats.


 7. Christopher, du har rätt, men du använder en liberal definition av demokrati. Jag vill se den rena socialismen misslyckas i Venezuela, utan liberala inslag. Då kan man inte ta hänsyn till minoriteten eftersom denna bara är ett redskap för majoritetens mål.


 8. Nu får vi sluta att vara så akademiska korrekta. Risken är att objektivismen blir en klubb för innebördes beundran som tjänar noll och intet. Ingen bryr sig sig utom den inre trånga kretsen. Vi börjar likna ”stollekommunisterna”, en fraktion på motsatta sidan som ingen kan förstå.
  Herbet förutsade ideologiernas död, vilket nog är sant. Politikernas tyranni har tagit över under vars pina vi lever. Vem ser skillnad på en sosse o socialmoderat idag, det är den stora frågan?
  Ingen tror jag och jag har röstat för sista gången på ett borgerligt parti. Min röst är numera nedlagd.

  Allt grundar sig i konstitution enligt min mening. Sverige har en av de svagaste grundlagar inom gemenskapen och Europa. Här saknas maktdelning och domstolsväsendet styrs av den exekutiva makten. En bekväm lockelse även under ett borgeligt styre. Borgarna verkar inte driva frågan om författningsdomstol över huvud taget i utredningen om ny grundlag. Makten berusar verkar det som. Vi har sedan länge mer eller mindre ”klippkort” till Europadomstolen med otaliga rättsfall. Hur kan det komma sig tro?

  Vi folket, behöver inte politiker, men de behöver oss. Rand med alla respekt, det är dags att rikta all fokus mot miljö-kommunismen. De förlorade slaget om 1900-talet med Stalin o allt. Nu skall de svälta oss ihjäl med att återvända till landsbyggden och åka miljövänlig åsna. Borgarna i Sverige låter snällt vänstern än en gång sätta agendan. Hur jävla korkad kan en nation bli och var finns motståndet?


 9. Jag skulle vilja påstå att Rand har vunnit en stor delseger i det att nästan ingen idag pratar om planekonomi och socialism. Hur vänster moderaterna än är så förespråkar de iaf den fria marknaden, och det gör alla andra partier också. Det är viktigt att komma ihåg. Dessutom tror jag det är omöjligt att återkalla den individualism som präglar dagens samhälle, människor ser sig själva som egna individer och inte som slavar under andras intressen, den motsägelse som finns är den när individen tror sig kunna använda ANDRA som sina slavar, men det är ju en omöjlighet. Kort sagt: trots alla socialistiska tendenser i den samhälleliga moralen handlar de oftast om ”de andra” och aldrig eller sällan om den egna personen, och därmed är idéerna dödsdömda i praktiken.


 10. Fransico, även om vi i grund är ense, vill jag inte hålla med. Rands delseger är noll och intet värt, allt startar i konstitution och grundlag. Det är där den enskildes rätt definieras och ges reellt innehåll. Tyvärr har vi i Sverige bland de sämsta grundlagar inom gemenskapen, och som jag tidigare påpekat, närmast ett klippkort till Europakonventionen (domdtolen) till vilken vi anslöt oss 1995 efter stor tvekan från sosseriet.

  I sanning sagt, även om jag är tämligen gammal o luttrad, det finns inte mycket att tro på i framtiden. Jag hinner dö flera gånger om innan detta land reser sig igen ur ”sosse” askan. En socialmoderat eller socialdemokrat, kvittar mig faktiskt lika.

  Du är på rätt spår, inget tvivel om annat och i grunden delar jag alla dina åsikter, förutom de personer som faller igenom. De är enligt min mening allas vårt ansvar i det postindustrilella samhället. Precis som statens grundläggande funktion med rättstatens upprätthållande, domstolar, polis, vägar, försvar m.m.

  Men jag vill än en gång återvända till min förra kommentar. Politikerna behöver oss, vi inte dem. Nu har alla uppgivna vänsterdårar aktiverats till miljö-kommunister och liberaler och borgare står svarslösa mer eller mindre, de låter än en gång vänstern sätta agendan. Vilka jävla dårar (ursäkta språket).

  Det är här ”ideologernas” död som fortsatt skall utkämpas innan socialismen läggs på rygg. Allt hara bara bytt skepnad. Reinfeldt o kompani sitter där på arslet och har inget fattat, och till större delen i sin enfald accepterat den nya agendan satt av vänsterstollar och koldioxidkommunister.

  Hur i helvete skall allt sluta? Det lär i vart fall överleva min tid på jorden, men tycker synd om mina barn och efterlevande.


 11. Absolut, den svenska högerns problem är att den är inkonsekvent, den måste någon gång våga stå upp för individens rätt, men jag tycker ändå att vi långsamt rör oss åt rätt håll. Det går för långsamt, men det går i alla fall, exempelvis genom det faktum att tanken på planekonomi är död. Miljöfrågan tror jag är en fluga som kommer dö ut, det finns inga eller oerhört få som vill offra vår levnadsstandard för att ”rädda miljön”, vilket inte ens är ett godtagbart samband. Det är enkelt att snacka och kräva att andra ska agera, men svårare att göra det själv, och eftersom det är hos en själv allting börjar kommer slagorden förbli slagord och inget annat. Det är både min tro och min förhoppning.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: