h1

Ibland…

december 4, 2007

Ibland måste man tillåta sig att gnälla helt onyanerat och utan att argumentera varken för eller emot något. Just idag irriterar jag mig på den här bloggen. Eller rättare sagt, det har jag gjort länge men nu är det dags att dessutom skriva något om det. Bloggen ”Ett hjärta RÖTT” tillhör en medelålders kvinna som skriver bittra attacker på den förhatliga nyliberalismen och marknaden, alltid totalt i avsaknad av sakliga argument och relevanta funderingar, fulla med faktafel och djupt obildade omdömen om allt mellan himmel och jord. Sällan eller aldrig propageras det för lösningar på de problem som avhandlas, ingenting är positivt, allt är dåligt, och det är marknadens och kapitalets fel.

Så långt allt väl – sådana bloggar finns det många av – men det absolut mest hysteriska är de stackars människor som kommenterar. För varje dagisnaiva inlägg kommer 5-10 hyllningar i stil med att ”OJOJOJ vad BRA!!!! Du borde bli politiker eftersom du är så GOD och SNÄLL och FÖRSTÅENDE!!!! TÄNK om alla var som du!!!”.

Okej om detta var en blogg som skrevs av en högstadietjej från Hofors, men det handlar om en vuxen kvinna och vuxna människor som läser och kommenterar. Jag kan inte begripa det. Jag kan för mitt liv inte få in i huvudet hur man kan vara så urbota korkad att man inte tänker ett enda steg längre än ”marknad = dåligt”, och tror att den som påstår något sådant har lösningen på alla problem. Hur tänker de? Tänker de alls? Om inte, hur överlever de? Vad gör de i sina liv, vad sysslar de med om dagarna? Läser de tidningar, tittar de på nyheter, är de över huvud taget intresserade av kunskap och fakta?

Till saken hör att undertecknad har kommenterat en hel del av både inlägg och kommentarer i bloggen och blivit bemött med personangrepp och smädelser, för att slutligen bli blockerad eftersom innehavaren inte ville diskutera politik. Ja, hon uttryckte sig faktiskt precis så. Hennes blogg är inte en plats för politiska diskussioner. Nähä, så varför har du en blogg, vill man fråga.

Om världen består av människor som de som hänger på ”ett hjärta RÖTT” så är vi nog dömda till undergång. Samtidigt är det sådana som gör att jag ids propagera för mina åsikter: jag vill bekämpa dumhet och ignorans, var och i vilka skepnader de än dyker upp.

Annonser

9 kommentarer

 1. Hehe, störtskön läsning för mig iaf, så nåt positivt har hon ju onekligen åstadkommit 🙂


 2. Å andra sidan är det lite onödigt att låta sig irriteras över en för en själv okänd människas åsikter 😉 Det finns en hel del knäppa och onda idéer i världen, som hålls av en hel del folk. Här är bara ett exempel i mängden. Det kanske inte låter så hoppfullt, men å andra sidan kan detsamma sägas om vettiga och goda idéer =)


 3. Otroligt onödigt, men dessa människor har ju faktiskt rösträtt precis som alla andra. Deras åsikter räknas. Jag ser det mest som ett sjukdomssymptom, att folk har slutat tänka och reflektera och väljer minsta motståndets väg.


 4. Ilse-Marie hör till en av de bättre bloggarrna jag läser, hon skriver på ett väldigt bra sätt, men jag förstår om du inte håller med om vad hon skriver, tror det finns många liberaler som läser på hennes blogg, positivt eller ej. Så hon vet vad hon gör ialafall. Men gillar du den inte – nähä. Vad du inte kan förneka att hon har konsten att attrahera läsare och skriva på ett intressant sätt, verkar som att du önskar att du var lika populär som henne 😉


 5. Mitt egna politiska intresse gick från noll till hundra på några månader efter jag började läsa Esbatis blogg och kommentarerna där!

  Skulle vilja på att tacka för alla intressanta svar man får när man kritiserar inläggen på den här bloggen också.

  Keep up the good work!


 6. Tja, attrahera genom att provocera är måhända effektivt, men inte så seriöst. Och jag måste erkänna att jag mest blir provocerad när jag läser Ilse-Marie, just för att det är så ytligt och fördomsfullt. Jag vill inte bli populär genom att vara en populist och säga det enkla som enkelt folk vill höra, jag vill säga det som är rätt och riktigt och få dem att tänka till. Det är svårare men mer tacksamt i längden.

  Gustav, tack!


 7. Nackdelen med Esbatis blogg är att han inte tål mothugg utan han ägnar sig då åt en socialistisk paradgren – censur.

  Jag håller med om att det är väldigt mycket retorik och lika lite substans på ”Ett hjärta rött” men hon tar upp ämnen som väcker debatt och håller kommentarsfälten i stort sett öppna.


 8. Javisst räknas hennes röst. Men det är ju inget skäl för MIG att bli upprörd direkt. Ibland är det svårt att låta bli, men om man kan det, då är det ju onödigt att irriteras över något man ändå inte kan förändra.

  Bloggen ”Ett hjärta rött” för sig mest med emotionalism och personangrepp. Och kritik mot den diffusa gruppen ”nyliberaler” som naturligtvis står för allt ont här i världen. Har i alla fall inte läst en enda rad på den bloggen som säger något förmildrande om liberalismen. (Men så har jag heller inte läst särskilt mycket heller.)


 9. “Watch your stomach, kid, just watch your stomach. A man can’t get sick just because he oughta.”

  /Ur The FountainheadKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: