h1

Kubaner för företagande

december 14, 2007

DN rapporterar från Kuba. I ett land präglat av femårsplaner och centralstyrning av ekonomin har man genomfört en Gallupundersökning, utan regimens vetskap. Högst upp på det kubanska folkets önskelista står enligt denna – håll i er nu – legalisering av småföretagande.

Det verkar dessutom som att regimen överväger att privatisera jordbruket som en följd av den kroniska bristen på livsmedel. Detta trots att Venezuela subventionerar ekonomin med olja i utbyte mot läkare och idrottstränare.

Jag begär inte att någon ska vara överraskad, verkligheten kommer trots allt i slutänden alltid ikapp lögnen. Den socialistiska ideologin har inte förvridits till oigenkännlighet på Kuba, den har praktiserats precis så som är avsett. De kommunister som brukar skylla misslyckandena på USA:s handelsblockad verkar inte ha begripit att just minimal eller helst icke existerande handel är en förutsättning för kommunismen. Det är ju just självförsörjning bakom tullmurar som ska bygga välstånd, så allt är i sin ordning.

Esbati & Co kan fortsätta att försvara sig med att ovanstående bara är propaganda från CIA-agenter, men för oss som lever i verkligheten kommer ett totalt sammanbrott allt närmre. Det ska bli intressant att se hur det går till och vad det leder till. Framtiden ser ljus ut.

Annonser

7 kommentarer

 1. Aha,…. kanske får man i tillägg äga en kolonilott på Kuba så småningom, vem vet? Bostadsrätt kommer väl förstås inte på tal! Fråga den dolde Kuba medlemmen. tillika kommunist, men tänker som en sådan, Lars Ohly han vet alltid vad som är rätt för folket och arbetarklassen som han anser sig representera.

  Jag kan inte undanhålla en kommentar om VPK´s hyllade gigant, Hermansson som fyller 90. Sin kommunism trogen lyckades han vara millionär den största delen av sitt vuxna liv. En sann förebild för den vänster han skapat. I desperation och populistisk anda tvingades han att ta avstånd från ryssarnas invation av Prag 1998. Det var en bekännelse under galgen.

  Min gamle svärfar, pinad och plågad av finska vinterkrigen, de tvingades lämna allt i Karelen, uttalade några visdomsord som sitter kvar.

  En kommunist är en som inget äger och vill dela med sig till alla. Tycker det säger allt egentligen utan att bli för fisförnäm och hamna i det akademiska finrummet där diskussioner allt mer endast berör den inre kretsen. Ja-sägare finns från bägge håll. Hur skall vi istället nå ut med budskapet? Ingen enkel fråga och jag har inte svaret.


 2. Skall givetvis var 1968.


 3. Det var ett talande citat ja. Vad gäller arbetsklassen och representation så ligger ju motsägelsen i själva den socialistiska ideologin precis som vi skrivit om här förut. Det finns ingen individ i ett kollektiv, den enskilda människan har ingenting att säga till om. Hon är och förblir ett redskap, och så är hon inte av naturen skapad, så det är klart att det blir problem. Sen är ju den mest extrema socialismen utdöd, sossarna har ju blivit ”ideologilösa” för att de har insett att deras politik inte fungerar. Det måste vara något av en seger för oss!


 4. Men traditionerna och rötterna sitter kvar. Sveriges förbannelse är det partipolitiskt bundna LO och kollektivavtal som effektivt låser ute alla lågproduktiva från arbetsmarknaden. Istället betalar vi världens högsta skatter för att försörja de som står utanför och bidragshysterin är omfatttande.
  Det är inte så länge sedan LO´s ordförande Arne Geijer satt med i partidebatterna för val. Vad liknar det, en intresseorganisation öppet i en valrörelse? Tycker det säger det mesta om vår Kalle Anka demokrati som fortsatt sitter under tryck från LO trots de inte sitter i riksdagen. Det är djupt odemokratiskt.

  Det första målet blir att krossa fackens makt, eller åtminston få en opolitisk fackrörelse.


 5. Hallå,… Fransisco! Ge en kommentar om det som är politiskt möjligt, annars sitter vi där alla i samma skit. Objektivismen är en dröm även om
  jag sympatiserar med idén. Socialmoderat eller socialdemokrat är ju egentligen detsamma. Vad är skillnaden mellan de myrsteg moddesossarna tar jämfört med SAP. Egentligen ingen, och därför förlorar de valet 2010. Skall sossar välja sossar, tar de orginalet, det fattar även en totalidiot.

  Vi är många som vänt oss mot sosseriets missbruk av den politiska makten. När man så ser moddarna som ett folk av samma skrot o korn ger man upp. En sak lovar jag, jag skall aldrig mer rösta i allmänt val, vi lever i en skendemokrati som inte ens är förmögen att befästa enskildas grundläggande rättigheter enligt Europa konventionen. Det finns inget annat land än Sverige som har så många rättsfall där. Det säger väl allt.

  Med min begränsad kunskap om lag o rätt, d v s juridik, har jag åtminstone förstått att det är i denna ända vi som alla prisar friheten måste börja kämpa. Maktdelning enligt Montesquieu med ett fristående rättsväsende är frågan för dagen och utredningen om ny grundlag passerar illa nog obemärkt på de flesta bloggar. Inte ens borgarna orkar med en författningsdomstol och därmed blir det vid det gamla, med lite finputs här och där. Jag begriper inte varför utredningen om ny grundlag passerar i det närmaste obemärkt i de flesta bloggar. Det är ju här allas vår frihet läggs fast i lag. Skärpning.

  Detta är enligt min mening den viktigaste frågan, d v s att få en grundlag som säkerställer enskildas rättigheter, då slipper vi också allt skitsnack från tokvänstern vars budskap blir tämligen meningslöst om grundlagen är stark enligt amerikansk förebild.

  Realist, och uppgiven som jag faktiskt är, tror jag mig aldrig skåda den dag Sverige rest sig ur det kollektivistiska förfallet. Därtill är jag för gammal snart 60 fyllda och det kommer ta många år innan vinden vänt.
  Men ni som orkar och är unga, kämpa på av bara helvete. Med det kan mina barn o barnbarn få en bättre tillvaro om de nu flyttar tillbaka till Sverige igen. Men det är väl osäkert.


 6. Nattväktarstaten ligger nog långt borta, men ett första steg är att implementera en annan moral. Dagens samhälle präglas av ett enormt hyckleri, alla tänker på sig själva och vill att andra ska offra sig för deras skull, men ingen vågar erkänna det utan hävdar raka motsatsen. Det är om inget annat ett bevis för att egoismen som norm existerar, om än i det fördolda. Det ligger ju trots allt i människans natur att värna det egna, tyvärr är det för många som gör det på andras bekostnad. De förstår inte kopplingen mellan sig själva och andra trots att de kallar sig kollektivister, det är märkligt. Dock tror jag att det med accelererande globalisering och öppnade marknader är omöjligt att upprätthålla den socialistiska fasaden, det blir mer och mer uppenbart att den bygger på felaktiga teser och antaganden. Moderaterna går med myrsteg ja, men de går åtminstone åt rätt håll. Jag tror emellertid inte att det är politiker som ska föra oss mot liberalismen, det är vi själva. Det måste börja med att individen förstår sina rättigheter och skyldigheter och varför det moraliska idealet är hennes eget välmående. Då har vi kommit en bra bit på vägen.


 7. Du ger fortfarande inget svar om rättsstaten och omformande av vår grlundlag vilket är kärnan i allt du själv förepråkar. Det är här allt enligt min mening grundas. Utan en´stark regeringsform med tydlig rättigheter för medborgarna är vi alla kokta o ”rökta” i all framtid.
  Media håller exempelvis käft som med det nya EU-fördraget och om Sveriges utredning om ny grundlag är det i det närmaste knäpptyst. VARFÖR? Svaret,….jo det blr en anpassning till vårt nya EG-fördrag. I priciperna i detsamma fördrag anges subsidaitetsprincipen, d v s att alla beslut skall flyttas så nära medborgarna som möjligt, helts på lokalnivå. När såg vi något av detta???????

  Vad har blivit av all denna skit, tvärtom, EU sväller som en stat ovan staten och federationen är sedan länge en förlorad dröm. Röstade för Eu, men ser vi nu fått ytterligare lager av förmyndare som skall tala om för oss vad att göra. EU liknar alltmer forna USSR.

  Är hela Sverige en sammling totalidioter som bara käbblar för käblandet skull. Raticieringen av EU-fördraget har tystats ner, Endast Irland skall ha folkomrötsning. Vad fan liknar detta? Det är dags vi lämnar vilket det nya fördraget medger, men inte av samma skäl som dårfinkarna VP oMP.
  EU är snart slut som en politisk maktfaktor, liknar mest polsk riksdag om uttrycket ursäktas.

  Ut ur EU och det fort som fan.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: