h1

Uppmaning

januari 31, 2008

Till alla er som tror att vi liberaler vill vara isolerade från resten av mänskligheten och bara vältra oss i våra pengar, snälla snälla snälla läs texterna under ”våra åsikter” innan ni börjar argumentera. Samma sak gäller de bloggposter ni kommenterar: läs vad som står i dem innan ni börjar svamla om oväsentligheter. Från och med nu kommer åtminstone inte jag svara på sådant som inte är relevant för det specifika inlägget, så håll er till ämnet och framför allt: argumentera mot det vi tycker, inte det ni vill att vi ska tycka.

Tack.

Annonser

35 kommentarer

 1. Ja, se. Förr eller senare når man i alla fall den slutsatsen, att man inte skall öda timtal på att diskutera med människor som bara är ute efter att förstöra, som inte presenterar argument, och som inte är öppna för att ta andras argument i övervägande. Om man inte är självplågare alltså.


 2. Jag är öppen för det mesta, men inte när folk vägrar diskutera det som ämnet faktiskt handlar om. Om någon i inlägg efter inlägg försöker få det till att liberaler är motståndare till samarbete så är det inte lönt att bevisa motsatsen hur många gånger som helst.


 3. Ni bevisar ju ingenting. Men det fattar inte ni. Våra verkligheter är så långt ifrån varandra så det är rätt poänglöst överhuvudtaget.


 4. Spännande. Nu finns det flera verkligheter också.


 5. Din ”verklighet” är bara dina åsikter som säger att tvång är bra. Du kan inte härleda eller basera det på någon form av logik, vilket du tydligt bevisar i dina inlägg. Därför säger jag: bemöt våra argument istället för att babbla om hur snåla och korkade vi är. Läs vad vi skriver.


 6. Ha förbarmande över den stackarn Anonymosaurus. Han lever i den kollektiva verkligheten och måste gömma sig bakom alla andra i den bräkande fårskocken. Att socialismen gått åt skogen var helst den tillämpats vill han aldrig kännas vid av skälet att det gäller att egoistiskt sko sig på andras bekostnad. Solidaritet kallas det. Alla socialister betraktar sig mer eller mindre som ”offer” och att andra (kapitalisterna/liberaler) är orsaken till deras olycka och tillkortakommande i livet.

  Han borde ta sig i kragen och skaffa sig ett eget liv bortom all fördummande kollektivism.


 7. Så ni har de rätta svaren på allt? Er uppfattning är baserad på logik som inte går att säga emot? Vad är poängen då att argumentera?

  Adolf: Härligt bitter du är! Det är så gott att min lön betalas från dina pengar.


 8. Anonymosaurus, gör dig inte dummare än vad nöden kräver när du står svarslös. Jag är minst av allt bitter och heller inte snål. Vad jag inte tål är att bli utnyttjad vare sig det gäller privat eller i kollektivismens regi.

  Du och alla jantesossar klarar sig inte utan mig, men jag alldeles förträffligt utan trasproletäriatet som anser att min egendom är deras. Den är redan beskattad en gång, hur många gånger skall den beskattas innan du blir nöjd?

  Ut och jobba med dig trashank istället för att gnälla.


 9. Alltså, ärligheten i huvudinlägget måste faktiskt ifrågasättas om man fortsätter låta Anonymosaurus förstöra för förstörelsens skull.


 10. Jag tänker inte censurera någon, däremot tänker jag inte ge mig in i några längre resonemang.


 11. Det hedrar dig Francisco.


 12. Anonymosaurus; ”Er uppfattning är baserad på logik som inte går att säga emot?” (slut citat)

  Detta säger allt, fast du är inte medveten om det i jantesocialismens värld som har sina egna uppfunna värden utan tänkande. Floskler om solidaritet, ”det är häftigt att betala skatt” m m av hjärndöd sosseretorik. Fattar du inte att du är lurad i fållan och rakt in i fårhagen? Har du inte ens någon stolthet och självkänsla att våga uttrycka något eget för omväxlings skull?

  Lek med tanken att vi alla i Sverige delade upp landet i 9 millioner lika stora och rättvisa delar. Sedan kommer det ann på dig resp mig o alla andra att förvalta det arv eller egendom vi fått.

  Om jag nu lyckas förvalta min egendom lönsamt bättre än dig, vad ger dig rätten att ställa anspråk på frukterna av mitt arbete?

  Svara nu fattiglapp utan det vanliga pisspratet om solidaritet.


 13. Jag skulle anfalla din del och ta allt ifrån dig och förslava dig. Vad trodde du?


 14. Man får iaf erkänna att längst där inne finns en tillstymmelse av insikt, Anonymosaurus.

  Numera försöker du inte ens att argumentera, eller att bemöta frågor. Istället kommer du med uppenbart ironiska eller oseriösa floskler. För att rädda ansiktet en smula. Och den insikten betyder trots allt att du är medveten om att varje gång du försökte argumentera i sak tappade du ytterligare lite mark. Därför har du gett upp det!

  Som sagt, det finns hopp för nästan alla, även om alla inte kommer att nå lika långt!


 15. Jonas: Du är så jävla rabiat och precis omedgörlig så det går inte att argumentera med dig överhuvudtaget. Väx upp och skaffa dig ett liv så kanske det löser sig. Jag har slängt ur mig uppenbart ironiska och oseriösa floskler i säg 50 inlägg men det har du väl kanske inte fattat.


 16. Anonymosaurus, du verkar vara en synnerligen begåvad person och jag tror din framgång är given om du engarerar dig politiskt på vänsterkanten med allt ditt högljudda bräkande i den stora fårskocken.
  Vem vet du kanske t o m kan bli storbocken själv i dummhetens fördelningspolitiska tempel och himmelrike.

  Lycka till min vän. Det kommer att gå dig väl.


 17. Om inte annat, gå med i facket, bli ombudsman och ta en kurs på Bommersvik o din lycka är gjord.


 18. Hur skulle du öht kunna avgöra ifall det går att argumentera med någon?

  Du förstår ju inte ens innebörden av begreppet. (Du tycks blanda ihop det med ‘tycka’ och ‘önsketänka’)


 19. Sedan, skulle du anfalla mig o försöka ta min del, skulle jag slå ihjäl dig med plånboken.


 20. Du orkar inte lyfta den. Min plånbok som är lätt och full med småmynt skulle fungera som en blydagg. Du skulle vara helt chanslös gubbstrutt.


 21. Visst är den tung, mycket svår att lyfta av allt guld, men får jag den i svang, då är du dödens din lilla trashank.


 22. Nä, nu lägger jag av. Allt har blivit ett dumt o elakt spel med den hjärndöde Anonymosaurus som ändå inget begriper, och förmodligen kommer att fortsätta sitt liv i sin ideologiska torrlagda öken. Som avslutning på allt pissprat som förekommit på denna blogg vill jag dock anföra fäöljande.

  1. Jag delar inte objektivismens alla grundsatser. Staten är nödvändig men skall mycket kraftigt begränsas till att skydda grundlagsenliga, medborgerliga enskilda rättigheter.

  2. Polis, försvar, domstolar och myndigheter som tar om de som fallit igenom är OK. Men att för den sakens skull 3 millar skall leva på bidrag är genomsjukt och bevisar socialstatens tillkortakommande! Är vi alla offer?

  Jag tidvis mjäll, finns det månne ngt bidrag för det Anonymosaurus i solidaritetens heliga namn.

  3. 30% skatt är jag beredd att betala utan att knussla, men vägrar att försörja vår nya politiska adel oavsett partifärg. Lägg därtill 550 myndigheter i huvudsak kastar papper på varandra, och därtill alla onödiga pärmbärare som inget gör. Det är för jävlig, och har egen erfarenhet från ett kommunalt bostadsbolag där man var tvungen att sova sig egenom dagen för att inte stöta sig med övriga fackanslutna.

  4. Sverige är ett riktigt skitland med en massa korkade jantesossar o latmaskar. 1945 när övriga Europa låg slaget i småsmulor fick vi vår chans med en bibehållen industri, järn, verkstad o skog. Lyftet blev brutalt o 1970 var BNP bland top 3. Sedan dess har allt brakat käpprätt åt helvete tack vare jantesossarna.

  5. Men gör som socialisterna vill, ständigt skaffa sig rättigheter. 5-6 timmars arbetsdag och arbetslösheten är borta. Hur jävla korkad får man bli som socialist? Tydligen finns det ingen gräns, bara rättigheter. Att Fransisco orkar hålla på med dessa argumentlösaq generalidioter är beundransvärt. Du måste ha ett tålamod av stål. Själv skiter jag numera i allt och undviker allt jag orkar och kan att betala skatt till detta parasitsamhälle.

  Ha det bra Anonymosaurus i din instängda lilla fjantekupa.


 23. Det är ju du själv som argumenterar med ”idioterna”, så vem är den största idioten egentligen?


 24. Vilka tvång, och vad fan lever ni i för verklighet, för ni verkar inte leva i samma verklighet som jag. Ni får ut något av att betala skatt, ni betalar för eran sjukvård, för era barns skolgång. Majoriteten av svenska folket vill det, och därfår måste ni faktiskt också vika er vilja. Hade majoriteten velat att ingen skulle betala skatt så hade ingen betalat skatt.. ipso facto.

  (Ursäkta om jag får det att låta som att ni inte vill betala skatt. Ni vill givetvis ha polis..)

  Hoppas adolf tar sina piller och slutar idiotförklara alla som inte delar hans åsikt. Ska du acceptera ett sådant debattklimat som han förespråkar på din blogg, Fransico? Jag själv har aldrig idiotförklarat dig, och hållit mitt humör uppe oavsett om jag känt att jag inte håller med dig alls. Du verkar faktiskt rett intelligent, även om du blundar för hur hela världen fungerar.

  Tror faktiskt att ekonomin växer snabbare ifall folket i landet mår bra. Kanske därför sverige ligger högt upp i BNP. Kanske vi borde återgå till välfärdssamhället som vi hade det, med några förbättringar, och se det växa ytterligare.


 25. Tillägger att anonymosaurus egentligen förtjänar samma sak som Adolf Hitlersson.


 26. Vi kan betala för skola och sjukvård utan att det sker med tvång. Vem som helst får gärna betala skatt, men ingen får bestämma för någon annans räkning att den personen ska betala skatt, det är det som är tvånget. Jag förstår inte varför folk ”mår bra” av att tvingas och inte tydligen inte skulle göra det av att vara fria, hur fixar du den kopplingen? Vad gäller tillväxt är den högre i friare länder, men det visste du säkert.


 27. Trygghet kontra tillväxt. Spännande.


 28. Så några ska betala 50% i skatt, och några 14%, eller vilken nivå ni vill att den ska ligga på, troligen den rikare halvan. Är det det du menar? Tillåt mig småle. Jag skulle säkert klara mig med en skattenivå på 15%, jag ligger ju ganska bra till i den sociala kedjan, men hur många gör det.


 29. Noterar att tillväxt är högre i friare länder. Noterar att trygghet är lägre i fria länder. Noterar att sverige hade en snabbare tillväxt tills våran kris på 90 talet, då vi låg mer åt vänster än nu. Antecknar och blir mer övertygad om att nyliberalism är farligt. Är det viktigare att ett land ökar ekonomiskt, än att dess befolkning blir rikare, tycker du?


 30. Din ”trygghet” innebär att du ska få leva oförtjänt på andras bekostnad, det tycker vi är fel.


 31. Oförtjänt? Vad är oförtjänt? Har inte alla människor rätt att leva med mat i magen, tak över huvudet och sjukvård?

  Har ni rätt att oförtjänt gnälla på välfärdstaten?


 32. Oförtjänt. Dravel, politiskt mumbo jumbo. Så fattiga ska inte ha något stöd alls?

  Barn har inte förtjänat någonting, och ändå får de massor med stöd, så de kan bli bra medborgare. Är det fel?


 33. Att leva oförtjänt på andras bekostnad betyder att man tar del av deras pengar utan att erbjuda något i motinsats och utan att personen i fråga har något att säga till om. Du får stödja de fattiga hur mycket du vill, du får skänka dem deras pengar, arbeta gratis för deras intressen, betala deras räkningar, deras skola och sjukvård osv, men du får inte tvinga någon annan att göra det. Förstår du skillnaden?

  Nej, alla människor har absolut inte ”rätt” att ”leva med mat i magen, tak över huvudet och sjukvård”, varför skulle de?


 34. Barn har inte förtjänat någonting, och ändå får de massor med stöd, så de kan bli bra medborgare. Är det fel?

  Vad ger en människa som inte ens fått en möjlighet att leva ett värde, är det hur rik hans föräldrar är?


 35. Det är inte fel så länge du stödjer dem med dina egna pengar, men varför ska du tvinga andra att göra samma sak? Ingen människa har något ”värde” mer än rätten till det egna livet, resten baseras på hans handlingar i enlighet med avtalsfriheten.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: