h1

Vänsterns ondska förklaras av relativismen

februari 18, 2008

Johan Ehrenbergs krönika visar på ett enkelt sätt hur vidrig vänsterpolitik är. Det jag talar om är relativismen, dvs att något kan vara vad som helst bara någon tycker att det är det. Ehrenberg ser till exempel inte någon skillnad mellan skattepengar och pengar som människor frivilligt betalar. I verkligheten är skatt är tvång och stöld och det förändras inte av vad någon tycker om det. Ehrenbergs felaktiga resonemang om Stael von Holstein visar på den vidriga relativism som hela tiden verkar vara inbyggd i vänsterresonemang:

”Det har ingen betydelse att Holstein är en motsägelse i sig själv. Han är en man som alltid levt och lekt med andras pengar, som fegt hoppade av sin egen it-bubbla (Icon medialab) i tid och fick pengar nog att kunna flytta till Schweiz.”

Holstein drev ett företag, ett företag som konsumenter frivilligt handlade tjänster av, ett företag som investerare frivilligt investerade pengar i, ett företag där människor frivilligt ville arbeta. Holstein tvingade inte till sig några pengar. Därför har Holstein aldrig (tidigare) ”levt och lekt med andras pengar”.

Pengar tillhör den som skapat pengarna, dvs pengar tillhör den som arbetat ihop dem. För att någon ska kunna hålla på med ”andras” pengar, måste pengarna först stjälas av den som pengarna rätteligen tillhör. Om jag arbetar ihop pengar som jag sedan av fri vilja ger till någon (t.ex investerar, eller konsumerar), håller denna person inte på med ”mina” pengar, utan eftersom transaktionen byggde på fri vilja har pengarna nu bytt ägare.

De enda som leker och lever med andras pengar är de som bestulit andra på deras pengar. Staten tvångsbeskattar männniskor, ett tvång som bygger på ett underliggande hot att den som inte betalar skatt kommer att bestraffas. Statens beskattning vilar ytterst på statens våldsmonopol. Detta gör staten till den vidrigaste tjuven som finns, nämligen tjuven som gjort det lagligt att stjäla. Det är staten som leker och lever med andras pengar, och det är först nu när Holstein är betald av staten och sitter i kulturrådet som Holstein ”leker och lever med andras pengar”!

Ehrenberg förstår överhuvudtaget inte skillnaden mellan pengar som någon betalar frivilligt och pengar som stulits. Istället likställer han statlig finansiering med finansiering från företag:

”Han är som alla dessa män och kvinnor som skriver i Timbros rapporter eller i statliga utredningar om behovet av ”marknadslösningar” fastän de själva aldrig skulle klara sig på ”marknaden” utan helt lever på stipendier, bidrag och företagens ”informationsbudgetar”.”

Hur kan man inte förstå att det är skillnad på någon som arbetar finansierad av ett företag, och någon som är finansierad av staten. Jag kan verkligen inte för mitt liv begripa det.

Annonser

4 kommentarer

  1. Men i sin tur är det inte mycket du begriper…


  2. Ja, Ehrenberg är en av vänsterns största begåvningar. Amatör-nationalekonom, svensk mästare på konkurser, fordom transvestit,… dvs när det gav uppmärksamhet i marknadsföringen av egen person i media.
    Denna perverterade vänstertomte får fortsatt utrymme i svenska media vilket är totalt obegripligt sett mot hans bakgrund och totala haveri.

    Man orkar inte ens ta sig för pannan!


  3. Perverterad vänstertomte? Du som är insnöad facist vet ju sådant…


  4. Det räcker med att säga Bernard L Madoff!!!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: