h1

Egoistiska socialister

juli 3, 2008

Mikael Wiehe påminner oss idag i DN (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=800639) om något oerhört viktigt: socialister är socialister för att de anser att de själva tjänar på det. När de fördömer egenintresse och egoism så menar de att den som har pengar inte ska vara en egoist utan att denne ska dela med sig – till socialisterna. När Wiehe nu själv är den som mot sin vilja tvingas dela med sig av sin musik – oavlönat – så passar socialismens lagar plötsligt inte längre.

Detta är inget nytt men det måste ändå påpekas om och om igen: socialister har egenintresset som främsta fokus. De vill ha mer pengar, mer makt, mer rättigheter osv, men skillnaden mot liberaler är att de vill ha det på andras bekostnad. De struntar i andras egenintressen och vägrar att respektera dessa, det viktigaste är att de själva får så mycket som möjligt med så liten insats som möjligt.

Naturligtvis är detta en självmotsägelse, och därför fungerar inte socialismen. När alla vill ha ut mer än de lägger in så räcker inte produktionen till, och utan incitament blir det ingen produktion alls och samhället dukar under i svält och misär. Sådan är socialismen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: