h1

Pengar är inte allt!

februari 4, 2009

LO gnäller slentrianmässigt över att ”gapet” mellan ”elitens” och ”arbetarnas” löner aldrig har varit större. Samhället var tydligen bättre 1950 när direktörerna bara tjänade 26 gånger mer än industriarbetarna, nu är skillnaden 51 gånger.

Men, vänta en sekund… är det inte vänstern som brukar säga att pengar inte är allt? Att man inte ska vara så girig efter mer pengar utan att det finns andra värden i livet? Är det inte då en bra sak att tjäna väldigt mycket mindre än någon annan, det bevisar ju bara att man är en person som står ovanför något så simpelt som materiella frestelser. Eller?

Dessutom, ju lägre lön desto mindre kan man konsumera vilket är bra för miljön (och den själsliga hälsan). Högre lön ger mer utsläpp och borde enligt LO vara moraliskt förkastligt.

Allra gladast borde de varslade vara: de kan ju snart knappt köpa nånting och kommer därmed inte bidra alls till den globala uppvärmningen. De kommer därtill bli riktigt lyckliga eftersom pengar inte kan köpa lycka, och tänk på all fritid de kommer få samt på den välsignelse det innebär att slippa bli utsugen av en privat kapitalist!

Sosse-Wanja borde vara överlycklig i dessa tider.

Annonser

2 kommentarer

  1. LoL – ja dubbelmoralen i socialismen går igen i det mesta…

    /K


  2. ”Men, vänta en sekund… är det inte vänstern som brukar säga att pengar är inte allt?”

    Snarare är det multimiljonärer som brukar fälla den kommentaren – alltså människor som vanligtvis inte tillhör vänstern.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: