h1

Svar på Baylans frågor

februari 28, 2009

Sosseriets nya partisekreterare ställer ett antal frågor i DN, varav alla är ganska enkla att besvara. Jag vet inte exakt vad Alliansen skulle säga, men dessa är de mest rimliga svaren.

* Varför vill inte regeringen rädda svensk fordonsindustri?

Svar: för att den är olönsam, och att driva olönsamma företag är att förstöra kapital. Det är slöseri med pengar som faktiskt är en begränsad resurs oavsett vad sosseriet tror.

* Varför vill inte regeringen investera i välfärden så att inte de uppsägningar som nu hotar behöver genomföras?

Svar: det finns ingen sådan koppling mellan ”välfärd” och sysselsättning, snarare tvärtom. Ju högre skatter desto dyrare att anställa, och ju starkare arbetsrätt desto större risk att skaffa ny personal.

* Varför har regeringen lagt ner 70 procent av all utbildning för nya jobb?

Svar: för att sådan utbildning bara är ett sätt att dölja arbetslösheten, och för att det är varje människas eget förbannade ansvar att göra sig attraktiv nog för arbetsgivare.

* Varför har regeringen trängt ut en halv miljon människor ur a-kassan och vad ska den göra åt det?

Svar: vad den ska göra åt det vet jag inte, vad den borde göra är att privatisera hela systemet för att säkerställa en effektiv och rättvis verksamhet.

* Och när blev passivitet detsamma som regeringsduglighet?

Svar: samtidigt som det blev viktigt att hålla koll på statsfinanserna och inte vräka ut skattebetalarnas pengar till olönsamma verksamheter som ägnar sig åt kapitalförstörelse.

Var det nåt mer du undrade?

Annonser

4 kommentarer

  1. Jag är så trött på sossarnas politik de senaste åren. Det är bara populism alltihop, eller ja ett försök till det iaf. Dom gnäller bara på alliansen och ställer dumma frågor utan verklighetsförankring.

    OM socialdemokraterna någonsin ska lyckas i framtiden så måste man faktiskt fokusera på knegarna, inte på dom som inte arbetar. Dom måste slänga ut Mona. En typisk socialdemokratisk partiledare måste vara en man i övre medelåldern med HÖG mysfaktor. En annan sak som inte gynnar sossarna är att industrierna försvinner från sverige samtidigt som tjänstesektorn växer. Tack och lov.

    Om denna utväckling fortsätter så vinner alliansen nästa val, vilket är ett steg i rätt riktning, även om det luktar en del hos dem också.


  2. Helt rätt, de pratar mycket om trygghet men finns det någon större trygghet än att veta att man överlever på sin lön? Med det skattetryck vi har saknar de flesta marginaler, och det är ju trots allt en 75-80% av befolkning som arbetar. Att de ska betala 55% av sina inkomster i skatt för att ha ett bra skydd om de skulle bli arbetslösa är ju bara löjligt. Alliansen har som sagt också sina fel, men de är sannerligen att föredra framför sosseriet, skogstomtarna och kommunisterna. Speciellt nu i krisen har de verkligen visat att de tror på marknadsekonomin och individens frihet vilket är mycket glädjande!


  3. Bra blogg. UTMÄRKT namn på bloggen. Jag återkommer hit.


  4. Tack så mycket, du är välkommen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: