h1

Nationalism

mars 8, 2009

Sverige förlorade till slut både sitt politiska anseende och tennismatchen mot Israel, men det som slog mig mest av att titta på just matcherna är hur korkat det är med nationalism. Vad är det egentligen man sitter och håller på? Jo, sitt eget land. Människor från samma geografiska avgränsning som man själv. Egentligen unnade jag israelerna segern efter allt de fått utstå, men ju längre och tätare matcherna blev det desto mer växte engagemanget för de svenska spelarna. Och varför då? Helt ologiskt egentligen.

Då ska man ändå veta att den svenska nationalismen nog är den kanske mest nedtonade i hela världen. Här vet vi att vi är bättre än alla andra, men vi pratar inte gärna högt om det. Befriande då att se Andreas Vinciguerra visa sådana känslor efter matchbollen, men man undrar ju om han är mest besviken för sin egen skull eller för sitt lands.

Annonser

2 kommentarer

  1. Grattis Israel !! Ni har vunnit trots nästa hela Stockholm var emot Er !! Jag är inte jude men Man kan inte blandars Sport och Politiken !!!


  2. Skäms på dig, om du om du verkligen hade engagemang för de svenska spelarna så uttryckte du naturligtvis en underton av antisemitism. Som tur var tog de svenska spelarna ett moraliskt ansvar och valde att förlora, efter att den svenske kaptenen skämt ut sig och kritiserat det stolta israeliska laget.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: