h1

What a surprise

mars 19, 2009

Var fjärde ungdom mellan 15 och 24 år är arbetslös. Är det verkligen någon som är överraskad? Sosseriet har i årtionden odlat myten om att bara man har rätt till heltid och utbildning så ordnar sig allt annat. LAS och andra dumheter skapar enbart barriärer, och vill inte företagen anställa så blir det inga anställningar. Det är verkligen inte svårare än så. Ändå är vänsterns lösning så klart att reglera ännu mer; fler utbildningsplatser; striktare rätt att jobba var man vill, när man vill, hur man vill; höjda minimilöner, samt från kommunisterna: ta pengar från de som har och ge till de som inte har. Det är fullständigt sensationellt att ett helt politiskt block i ett utvecklat I-land inte begriper sambanden.

När ungdomar luras att spendera åratal på låtsasuniversitet utan att de lär sig någonting som är viktigt och relevant för företagen, och när de inte får anställas på prov eller med sämre villkor än etablerad arbetskraft, ja då blir det så klart inga jobb för dem. Företagen har helt enkelt inte råd eller lust att satsa på någon som både saknar kompetens och aldrig kan sparkas. Varför är det så svårt att begripa? När ska vänstern förstå att deras flummiga försök att hjälpa dessa grupper bara skapar hinder och trögrörlighet som inte gynnar någon?

Vore jag lite mer cynisk skulle jag tro att det är en medveten taktik för att skapa bidragsberoende och därmed lojala väljare. Jag hoppas verkligen att det mer är dumhet och oförstånd som ligger bakom, även om det är att välja mellan pest och kolera.

Annonser

2 kommentarer

  1. Arbetsgivaravgiften ställer till det en hel del också. Även om alliansen sänkte den med 50% för unga (18-26 år?) så är det fortfarande en straffavgift för att ha anställda på sitt företag. Sossarna vill förövrigtr höja tillbaka denna avgift för unga, vad som blir bättre av det vet inte jag.


  2. ”Vore jag lite mer cynisk skulle jag tro att det är en medveten taktik för att skapa bidragsberoende och därmed lojala väljare.”

    Jag är nog lite mer cyniskär dig och är fullständingt övertygad om att det är så de resonerar. Sossarna har inget alls emot att en stor del av befolkningen lever på olika slags bidrag.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: