h1

Folkligt uppror

april 7, 2009

Ser man på, folket reser sig mot… kommunisterna. I dessa svåra tider, under nyliberalismens påstådda kris, borde väl människor gå vänsterut, men icke. Anledningen är så klart att socialismen redan har haft sina kriser, och de tog död på hela ideologin. Det vi upplever nu är blandekonomins kris, där statliga interventioner och sociala reformer har lett till obalanser och felaktiga incitament. Moldavien är ett av Europas minst liberala länder och följdaktligen också ett av de fattigaste. Enligt uppgigt utgörs dess BNP till en tredjedel av pengar som skickas hem av moldaver som arbetar utomlands. Inte konstigt att folket tar strid mot sina makthavare.

Annonser

7 kommentarer

 1. Varför gå vänsterut?

  Kapitalet är ännu inte fritt. Krisen beror på alla regleringar. Som socialister gärna vill ha.


 2. Yeah!


 3. Det är inget folkligt uppror, det är idiotstudenter som tror att gräset är grönare på andra sidan, precis som de protester som ledde till östblockets upplösning. Nu ångrar sig miljoner, för ett antal är det redan för sent. Nyliberalismen är inte död än, den måste dödas, som i Latinamerika.

  Socialismen fungerar fint. När världen är i depression går livet vidare som vanligt i de socialistiska länderna. Sovjetunionen blev inte berört alls av depressionen och har fortfarande tillväxtrekordet, och det samtidigt som socialismens övriga fördelar fanns på plats.

  Är det inte motsägelsefullt, om man får tro er, att de mest reglerade/demokratiska ekonomierna också är de som visar bäst ekonomiska resultat. Se på Kubas tvåsiffriga tillväxter (nu dock lägre på grund av stormen m.m.) och jämför med helt avreglerade paradiset Haiti eller varför inte Mexico och USA?

  Venezuelas ekonomi har dubblerats på 10 år. Alla liberala ekonomiska terorier är fullständigt felaktiga. Deras enda existensberättigande är att vara ett existensberättigande för det här samhällssystmet.

  Död åt all liberalism!


 4. Jag väljer att se ditt inlägg som sarkastiskt och konstaterar därmed bara att det var roligt. Haha.


 5. Folket och folket… Unga rumänsktalande iallafall. Samtidigt sitter ryskspråkiga hemma och oroar sig för vad som skall hända om nationalisterna/liberalerna får makten. Kommer de överhuvudtaget få prata ryska i framtiden då?

  Demonstrationerna är inte fullt så folkliga och breda som de vill att de skall vara. Och även om i ett perfekt val hade Kommunistpartiet (som väl egentligen inte är kommunister) blivit det största partiet, men kanske inte lika stort.

  Säger jag som var på plats när allt hände 🙂


 6. Vi tror inte heller på en nyliberal revolution i Moldavien, vi såg det mest som lite humoristiskt att det i dessa tider protesteras mot kommunister.


 7. Erik Johansson, volontär för Frälsningsarmén, rapporterar om händelserna i Moldavien på:
  http://www.second-opinion.se/so/view/322
  och
  http://www.second-opinion.se/so/view/327Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: