h1

Att störa marknaden

april 16, 2009

Även om de borgerliga partierna i Sverige knappast är nyliberala är det väl också ett ganska tydligt bevis på marknadens överlägsenhet att varje gång Socialdemokraterna har förlorat makten har de lämnat ifrån sig en ekonomisk kris. 70-talskrisen berodde i mångt och mycket på vanvettig utgiftspolitik som bara skapade stagnation och inflation, och på 90-talet var det oviljan att låta marknaden värdera valutan som skapade enorma obalanser. Den här gången är krisen givetvis mer global och komplex än någonsin förut, men vem kan på allvar tro att Sahlin, Östros och Ohly skulle sköta situationen bättre? Som tur är verkar väljarna ha begripit detta, och nu gäller det för regeringen att förvalta detta förtroende och inte anamma socialdemokratisk bidragspolitik.

Annonser

One comment

  1. Ja när det gäller retorik och förmågan att bibehålla en och samma politiska inriktning med långsiktiga mål så är det ju ingen tvekan om att Borg leder med hästlängder.

    Östros skäller från s-kanten, men det verkar som om ahn gör det för att ”det är hans uppgift”. Jag har ännu inte sett speciellt många hållbara uttalanden från S- och definititvt inga ”slå näven i bordet, och visa hur det borde göras” uttalanden !!?

    Det är mest velande och klagande på den kanten hitills – oavsett om man skulle rösta höger eller vänster idag så tycker jag att vi borde ha en stark och klar opposition så man iaf vet vart ”alternativet” står. elelr ”alternativen” för jag tycker itne V borde ingå i S+mp samarbetet – det blir varken hackat eller malet med politiken då – varken för V eller s+mp…

    /KKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: