h1

Några noteringar

maj 10, 2009

* Anna Hedenmo, s-märkt journalist på SVT, intervjuade just finansmannen George Soros i Agenda. Han pratade om ”missförståndet” i den globala ekonomin, nämligen att det som kallas laissez-faire ”aldrig fungerar”. Hedenmos blixtrande replik blev… ”ok”.

Hade det inte varit ärligt att åstminstone ställa frågan vad som är laissez-faire med att från den statliga centralbankens sida sätta marknadskrafterna ur spel genom kraftiga räntesänkningar med den enda målsättningen att vända konjunkturen? Tydligen inte.

* Daniel Suhonen, marxistisk debattör, berättar i DN-kultur (var annars?) om att han gråter över privatiseringen av Apoteket. Vissa saker, skriver han, görs inte av vinstintresse. ”Vissa relationer upprätthålls inte för att någon tjänar på det, utan för att du är människa, för att jag är människa, för att vi är ett samhälle”.

Jaha, så vad är problemet? Daniel, startar du ett apotek utan vinstintresse, för att du är människa och för att vi är ett samhälle, så kan vi komma in och få vad vi behöver gratis, för att vi är människor? Du står för notan eftersom du vill upprätthålla relationer utan att tjäna på det?

Nähä, inte det heller.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: