h1

Våldsvänstern slår till. Igen.

maj 16, 2009

Idag har våldsvänstern slagit till på två platser: mot moderata valarbetare i Stockholm (vilka är det nu igen som säger sig värna demokratin?) samt i Lund under den så kallade ockupationsfestivalen. Den är tänk att vara en protest mot bostadsbristen i staden. En enkel sökning på Hemnet visar att det i Lund finns runt 300 lediga bostäder i form av bostadsrättlägenheter, hus och radhus, men det är så klart inte det som är problemet. Dessa människor ställer istället krav på politikerna som ska ge dem bostäder, utan motinsats. På så sätt vill de åsidosätta de onda och orättvisa marknadskrafterna, ni vet, de som säger att varje enskild individ ska få vara fri att bestämma över sitt eget liv och sin egendom.

Nästa gång någon pratar om just dessa marknadskrafter kan ni gärna ha detta i bakhuvudet: att säga sig vilja motverka marknadskrafterna innebär att man med våld vill ta det man önskar sig eller anser sig behöva. När folk inte längre blir överraskade över att sådana åtgärder kräver aktivt våld kan vi sluta skriva den här bloggen. Tills dess fortsätter vi.

Annonser

21 kommentarer

 1. I stockholmsfallet, vilket i och för sig var oerhört otrevligt, så vet en inte om det var vänster- eller högervridna människor. I Lund så kräver ockupanterna studentbostäder och hyresrätter i första hand, sådana till rimliga hyror – (dvs motsvarande vad en arbetande/student/arbetslös kan hosta upp med). Sen anledningen till att de kräver ett aktivitetshus, likt det som revs i Köpenhamn här om året vet jag inte riktigt motiven/motivationen till, även om jag stödjer tanken!


 2. […] måste fördömas klart och tydligt. Att godta eller urskulda politiska våldshandlingar, eller försöka utnyttja dem för politiska poäng är att acceptera ett tystare […]


 3. Suck, ”våldsvänstern”, hade du vågat lyfta skallen ur jorden så hade du nog vetat att det var snuten som stod för allt våld, men det är säkert enklare att vara en ignorant jävla idiot.


 4. Robin: Jag kan försäkra dig om att ockupanterna inte är ute efter marknadshyror eller faktiskt betala för sig. De är organiserade parasiter som vill ha, utan motprestation. Som boende i Lund har jag under ett tag sett vad de faktiskt vill.

  Och för den som inte känner till Lund: Ockupationsfestivalen utgår ifrån Smålands Nation som enligt de själva är ”den socialistiska, feministiska och anti-rasistiska nationen”. De vill inte betala för sig, de vill ha – och de ska få vad de vill, genom våld om de måste.
  Smålands nation är forum för vänsteraktivisterna i Lund, inte för de som önskar en bättre marknadsanpassad bostadspolitik.


 5. Våldsvänstern har nu i tio år visat att de inte är intresserade av något annat än att få bråka, försöra, misshandla och stjäla. De sk politiska budskapen är bara svepsjäl.
  Har någon någonsin sett en ”demonstration” där någon från vänstern ställer upp för någon annan människa?


 6. Råkar känna en av medarrangörerna till denna festival och vet att just detta är dennes mål med aktionen. Socialister vill oftast bidra till samhället, men inte till det samhälle de lever i utan det som de skulle kunna leva i.

  Förövrigt sker demonstrationer från vänsteraktivister hela tiden med hjärta; för asylsökande familjer som skall tvångsutvisas, mot rasistiska glåpord som skanderas på gator och torg, mot ovettiga nedskärningar osv.


 7. De som inte inser att en vanlig, jävla hyresrätt tillhör mänskliga rättigheter utan tycker att folk i stället bör få frysa ihjäl på gatorna (vilket de facto sker i Sverige 2009) bör med rätta kunna benämnas ”våldshögern”.

  Fråga förresten: finns det någon vänster i dina ögon som inte är ”vålds”vänster eller är det själva önskan att sträva efter en bättre värld med en mer rättvis fördelning som är ”våldsam” i sig?


 8. Ja, nu kanske folk vaknar och inser vad Sverigedemokraterna utsätts för hela tiden. Det måste väl till att ett etablerat parti drabbas för att folk ska få upp ögonen för det enorma hotet från extremvänsterna i detta land och att demokratin och yttrandefriheten i praktiken är kraftigt beskuren för vissa grupper som inte delar extremvänsterns åsikter.


  • Jag förstår av blogginnehavaren att ni inom Sverigedemokraterna varit speciellt drabbade av Pol Pot. Det ursäktar ju lite hustrumisshandel och knivande.


 9. Trodde sverigedummokraterna mest drabbade sina fruar?
  Sedan har ni inom nazismen haft ihjäl ganska många typ 20? och hela klumpen av det som kallas vänster – ingen sedan 1908. Vem var våldasam?


  • Vänstern sedan 1908. Du har möjligen inte hör talas om Stalin, Mao, Pol Pot…

   Eller tillhör du dden grupp som slår bort historiska fakta med ”De var inte vänster…”

   Sov gott.


  • Så eftersom Pol Pot (störtad av kommunister, installerad av CIA) var dum ska ni inom nazismen sparka ihjäl folk i sverige idag. Eller spöa era fruar. Eller begå skattebrott?
   Men där kanske det inte ska vara strängare straff där eller?
   Go morron…


 10. ”Socialister vill oftast bidra till samhället” haha visa mig en enda som lyfter fingret för en annan männsika än sig själv.

  Om de nu inte vill bidra till detta samhälle så varför klagar de när det görs nedskärningar p.g.a få lite resurser. Är det så att andra ska bidra men inte de själva?
  Som sagt tidigare, vänstern är bara intresserade av få bråka, förstöra, misshandla och stjäla och fö skiter de fullständigt i politik, det är bara svepsjäl.


  • Känns litet ovettigt att svara egentligen, i och med att du är helt blind för det en hävdar. De allra flesta i Sverige, högrare som vänstrare, betalar skatt, och vänstrare gör det nog oftare med ”glädje” i och med att det är till deras ideologi i större utsträckning än för liberaler (och åt höger). Det är att bidra till samhället.

   I övrigt så håller jag med din åsikt att våld inte är ett legitimt medel att förändra samhället, om än jag anser civil olydnad vara ett. Sen är vänsteridéer och socialism är inte våld, utan används endast av vissa som det, och definitivt av en väldigt liten percentil.


 11. Så eftersom Pol Pot (störtad av kommunister, installerad av CIA) var dum ska ni inom nazismen sparka ihjäl folk i sverige idag. Eller spöa era fruar. Eller begå skattebrott?
  Men där kanske det inte ska vara strängare straff där eller?
  Go morron…


 12. Jag uppmanar dessa ockupanter att istället gå med i nätverket jagvillhabostad.nu där vi med konstruktiva idéer försöker att arbeta för att fler bostäder skall byggas. Vi har håller precis på att ta fram ett hus i Råcksta utanför stockholm tillsammans med Familjebostäder för att visa att det går att bygga billiga men bra bostäder för unga. Vi har även byggt två fastigheter genom projektet ”Vill bo” i Haninge söder om Stockholm. Vi har även ett gott samarbete med Malmö kommun så spana in hur på ett konstruktivt sätt kan vara med och verkligen förändra. http://www.jagvillhabostad.nu.


 13. ungdomar som ockuperar hus är medelklassungdomar som inte har lidit det minsta på grund av brist på bostäder, de bor fint hos sina föräldrar i förortsvillor, lite ironiskt att det är de som skriker på bostäder och inte ungdomarna som verkligen behöver bostad. Nej vänsterungdomar, det ni håller på är bara en lek, ungefär lika seriös och verklig som paintball. Men de behöver antagligen lite omväxling mot att sitta och hitta på konsipirationsteorier om kapitalismen och tryckandet av fjantiga affischer de ägnar natternerna åt att att klistra upp på elskåp, i sann låtsasrevolutionär anda


 14. Alla i våldsvänstern är bortskämda medelklassungar som bara vill ha allt gratis och älskar att bråka med polisen och som borde få sig ett skott i nacken…och jag är en empatilös i sanning bortskämd snorvalp som tror att alla i hela världen har samma förutsättningar som jag. Vill man ha en bostad kan man väl få sin pappa att betala! Och betalar inte han så kan han ju stå som borgenär på lånet, svårare än så är det väl inte? Vafan gnäller de för, finns det inga bostäder är det väl bara att ta in på hotell ett tag, eller? Nej, alla som bara vill ha och ha utan att betala för sig borde skämmas. Världen är inte orättvis bara för att somliga är stekar-rika och andra är falafel-fattiga Det är ju på det viset för att vi som HAR saker bevisligen är bättre människor!
  Nä, nu ska jag fortsätta blogga ett tag så att mina hjärndöda meningsfränder kan spy galla över sådant vi inte begriper.
  Förresten, jag är liberal! Det betyder att jag tycker att vi som har privilegierna (fr. latin: privat lag) ska få göra som vi vill. Frihet är till för mig och mina företag.


 15. Lite svårt att köpa villa eller radhus när man är student kanske? Tänkte inte på det?


 16. @joe: ”Lite svårt att köpa villa eller radhus när man är student kanske?”

  Och ?

  Lund är troligen lite likt Stockholm på den punkten att det finns väldigt få hyresrätter i förhållande till antalet som vill ha sådana – eller ?

  Men jag tror också att det troligen finns ett större antal hyresrätter utanför lund inom ngn timmes pendlingsavstånd – eller ?

  /K


 17. […] Who is John Galt? Our objectivistic view of the world and people of today. « Förtydligande apropå ideologi It goes on maj 23, 2009 Ifall någon trodde att det var en engångshändelse. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: