h1

Solidaritet

juni 1, 2009

Pirate Bayparasiterna har inga tillgångar (bara ett företag med stora skulder, vem är förvånad?), och därför tvingas antagligen den sk Wasabrödsmiljonären Carl Lundström betala hela skadeståndet till skivindustrin. Det är givetvis rimligt – ger man sig in i leken får man acceptera reglerna – men varför inte förslava resten av snyltarna på livstid? Ta hand om varje krona de någonsin tjänar och dela ut dem till de artister de talar så föraktfullt om. Gratisarbete är ju vad de själva förespråkar, men som det så vackert heter – talk is cheap.

Annonser

13 kommentarer

 1. Har då aldrig hört dem tala föraktfullt om artisterna.

  Är det någon som ska acceptera reglerna så är det bolagen. De behövs inte i denna nya värld, istället försöker de att stifta lagar emot framtiden för att ge konstgjord andning.

  Sedan vet jag inte om det är ok enligt reglerna att betala av poliser och domare?


 2. Liberal som förespråkar slaveri. Stor humor.


 3. En liberal, som dessutom döper sin blogg efter en karaktär i Ayn Rands böcker. En liberal som är FÖR att staten delar ut monopol till höger och vänster i form av upphovsrätt? Känns lite udda.


 4. Nej, en liberal som är motståndare till alla former av oförtjänt snyltande på andras arbete. Henrik Unné har redan förklarat det på ett bra sätt, det är möjligt att vi också återkommer i ämnet om det känns befogat.

  http://newsmill.se/artikel/2009/05/23/den-unga-vanstern


  • Upphovsrätt medför otvivelaktig ökat statligt inflytande i människors liv, med tanke på att det består i tidsbegränsade monopol som delas ut till höger och vänster.

   Jämförelser mellan piratpartiet och snyltvänsterns planka.nu haltar mer än bara betänkligt.

   T ex:
   * I fallet kollektivtrafik handlar det om intrång/avtalsbrott vilket det inte gör i upphovsrättsfallet (förutom för den ursprungliga spridaren).

   * I fallet kollektivtrafik råder både exkluderbarhet och rivalitet om varan. Det gäller inte i fallet för upphovsrätt.


 5. Haha, så total fail.

  Nu är ju de flesta i PP lutade åt höger.
  Men sådant kan man ju inte kräva att du ska veta. 🙂

  PP nya vänstern? Haha.

  PP är framtiden.
  De är sverigen ungdomar och unga vuxna.

  De förstår att internet är framtiden.
  De vill stoppa Orwells 1984.


  • Fullständigt irrelevant nonsens som vanligt. Läs artikeln istället.


 6. Att säga att en artikel som säger att pirater är endast vänsterungdomar som gjort sig höga på cola har totalt fel, är irrelevant?

  Nedu, lite fel i huvudet där mr antipirat.


 7. Det finns en hög efterfrågan på underhållning men den är prissatt alldeles för högt. Jag kan nämna ett hundratal band som jag tycker om och det är inte rimligt att betala 149:- per album om jag vill ha två stycken av varje artist.

  Internet är den självklara plattformen för fildelning och skivindustrin borde få stå sitt kast för att ha anpassat sin försäljning så dåligt till plattformen.

  En eloge till artister/band som Sahara Hotnights som släppte en singel på TPB som man fick betala vad man ville för.


  • Huruvida priserna på skivor är för höga eller ej kan diskuteras, men själva åsikten att de är det ger ingen rätten att ta del av den helt utan att erlägga ersättning.


 8. om nåt borde skivindustrin vara ett exempel på hur bristande konkurrens förstör den fria marknaden; kartellbildningar håller uppe priset och begränsar konsumenternas makt. Det är inte konstigt att alla letar efter alternativ (vilket knappast är nåt nytt fenomen, blandband har bara ersatts med cd-r och torrentsidor)


 9. Hmm.
  OM dessa personer som var åtalade verkligen hade gjort sig skyldiga till ett brott /(jag anser att tingsrättens bedömmning är helt år fanders – och jag har följt varje dag av rättegången via radio !) så hade ett skadestånd varit rimligt.

  Skadeståndet skall självklart beräknas på förlusterna+ett straffbelopp – INTE som idag på en ”potentiell” förlust !!!

  Att Carl L är åtalad förstår jag överhuvudtaget inte. Han må vara en icke-sympatisk person, men i TBP är han bara med för att han har pengarna. Att ge bort ett par servers till en grupp personer som delvis driver en site som KAN användas för delning av upphovsrättsskyddat material (alltså i likhet med att ngn här i kommentarfältet postar en länk till ngt olagligt – då kan alltså ngn som har haft något att göra med wordpress hårdvara åka dit!!?) – och då åka på solidarisk betalningsskyldighet till ersättning !!??
  Nej jag utgår från att vi faktiskt lever i ett rättssamhälle och att denna dom rivs upp av hovrätten !

  /K


  • Deras brott är främst moraliskt betingat. Det kräver inte så mycket av en människa att respektera andra, och väljer man att inte göra det får man leva med konsekvenserna.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: