h1

Subjektiva axiom

september 9, 2009

Att sosseriet går till val på höjda skatter var ingen överraskning, så det behöver inte debatteras. Det intressanta är hur de motiverar sin politik. Budskapet är tydligt: dina pengar tillhör inte dig, de är ett lån från staten. När som helst kan denna stat kräva tillbaka pengarna med motiveringen att de ska användas till något annat som är viktigare. Underförstått: ditt liv räknas inte, här har vi större ambitioner än så.

Oärligheten exemplifieras tydligast med hur (s) beskriver skattesänkningar. Sahlin och Östros hänvisar till en undersökning som visar att de rikaste har ”fått” den största delen av kakan.

Först och främst är skattesänkningar inte en summa pengar som delas ut godtyckligt som en generös gåva från politikerna, det är ett sätt för staten att sänka sina exploateringsambitioner och ta en lite mindre del av varje individs intjänade lön. Vidare är det inte så konstigt att den som tjänar mest också får behålla en större summa i absoluta tal om skatten sänks. Att kalla det en orättvisa är fullständigt absurt när de rika redan betalar mer skatt både i absoluta och relativa tal. För Sahlin och Östros är det en ”självklarhet” att den som ”har” mest bidrar med mest, men det gör de redan, och motsvarande verkar ju inte gälla återbäringen. Med andra ord, det enda de rika är till för är att exploateras av staten så att staten kan dela ut gratis förmåner till fotfolket och därmed vinna makten år efter år. Så definieras populism när den som är allra mest motbjudande.

Sörjan påstår att ”regeringen har valt att låta skatte­sänkningar gå före välfärden”, men det rätta uttrycket borde vara att regeringen har valt att låta individen gå före kollektivet, eller ännu bättre: låta de produktiva gå före de destruktiva. Att (s) har en sådan bristande respekt för individen och hennes liv är ingen nyhet, men argumentationen för denna politik lämnar mycket i övrigt att önska.

Annonser

20 kommentarer

 1. Tänk att du låter precis som en fullblodskommunist fast tvärtom. Men då sägs det att de rika exploaterar arbetaren…


  • Din välfärd är du själv ansvarig för, ingen annan. De som faller igenom tar vi hand om, men inga andra.


 2. Johansson, hade du lyckats klura ut något sätt att vurma för din sorts politik som inte bygger på användandet av tvång (av statens våldsmonopol) som helt central komponent för att öht bli av?

  Jag vet, du har fått frågan många ggr. Men du har alltid försökt undvika att svara på kärnfrågan. Genom nyspråk och omdefinitioner av vad det handlar om. Även här med ‘fullblpdskommunist’ ..

  Har du verkligen inget alls utöver tommar ord?

  För visst var det vänster du var? (För då stämmer iaf den detaljen)


  • Undrar om inte denna Johansson är f d Anonymsossiarius. Kan möjligen ha fel. I så tillfälle verkar han mer dämpad numera. Man kan ju alltid hoppas.

   F d Adolf hälsar, numera Hugo.


 3. Hugo, jag har haft samma tanke, men tror ändå inte det. Johansson har förvisso en del av dessa drag av att alltid vilja kontra med nya anklagelser och omdefinitioner. Men han har inte hemfallit åt de komplett idiotiska infantiliteter som Saurus ägnade sig åt.

  Men iofs är det ju bara att fråga:

  Johansson, är du samma person som tidigare skrev här under sign ‘Anonymosaurus’?

  För är du det har du mognat en hel del.


 4. Ni borde byta namn till Humle och Dumle. Jonas kan vara Humle och Hugo/Adolf kan vara Dumle.


  • Ser man på, jag hade rätt ändå. Hur känns livet där ute i din solidariska vänstervridna värld.
   Bidrar du genom arbete eller lever du fortsatt bara på bidrag betalade av oss som arbetar?


  • Jaha, om hur var det nu med det omfattande tvånget som är den mest centrala delen av att genomföra sådant du vurmar för?

   Menar du att det slutar vara det bara du kallar det för ‘solidaritet’, ‘rättvisa’, ‘bry sig om varandra’ eller nåt annat? För det är ju alltid dom som vill ha mer, inte dom som vill skapa mer som pratar om detta?

   Eller behöver du fundera något år till?


 5. Hugo, jag hade slagits av samma tanke. Och visst har där kommit en massa varmluft, försök att omdbemnämna eller omdefinera ordens innehåll, fluffiga hänvisningar till ‘folk behöver ju’ och då skall man ‘vara snäll’ och annat. Även de sedvanliga anklagelserna om ‘egoism’ och ‘skita i andra’ mm som kommer när man diskuterar något helt annat, nämligen tvingande lagstiftning, är ju välbekanta. Men menar jag också ungefär samma sorts svammel som alltid kommer ur den ringhörnan.

  Vad som faktiskt inte var med var det infantila dravlet som diskussionerna oböhörligen hamnade i efter ett tag när (försöker till) argumenten var slut och avklädda som tomprat (vilket ju inte tog så lång tid).

  Vi har sluppit att hör att man ‘blir förtryckt’ när man går förbi McDonalds och ser deras varor och på bilder i deras fönster tex.

  Och det tycker iaf jag är ett fall framåt.

  Så anonymosaurus, grattis till avancemanget till en ‘Johansson’ …

  Helt ärligt menat. Och du får fortfarande försöka motivera det omfattande tvånget so du ju så gärna vill ha …


  • Ja, jävlar,……det går aldrig att omvända en vänsternisse hur gärna du än vill. Det enda som bet och övertygade på sin tid var Gulag, Pol Pot m fl.

   Ställda inför denna krassa verkligheten som socialismen i slutändan leder till blev de botade.


 6. Nuförtiden vurmar jag för sk. ”tvånget” för att gaphalsar som ni ska få hjärnblödning.

  Ja, polpotkortet är väl vanligt från högerhåll, lika fyndigt som nassekortet från vänsterhåll. Statlig styrning behövs för att hålla klåfingriga tjuvar, utnyttjare av systemet och egoister stången. Sådana människor som ni är.


  • Johansson, jag har inte levt en enda dag på bidrag, vare sig sjuk- eller akassa.


  • Jaha, det dröjde inte länge så var ‘Johansson’ tillbaka i blöjstadiet …


 7. johansson lägg blöjan i blöt så slipper du kissa i den och vara så jävla förbannad.


 8. Jag är inte förbannad. Jag tycker det är sannerligen roande att se hur länge ni orkar skrika om orättvisor. Tips från coachen. Flytta om inte galoscherna passar.


 9. Saurus, du hade inte mycket att tillföra senaste vändan, och du verkar inte ha kommit längre denna gången heller. Att byta ut ord (denna gång till ‘Johansson’) verkar vara den enda metoden du har för att ….

  Tja vaddå? Inte kommer du någon vart med det här. Och inte i ditt riktiga med torftiga liv heller …


 10. ”Ja, polpotkortet är väl vanligt från högerhåll, lika fyndigt som nassekortet från vänsterhåll. Statlig styrning behövs för att hålla klåfingriga tjuvar, utnyttjare av systemet och egoister stången. Sådana människor som ni är. ”

  Vad i helsike pratar du om Johansson? Vi liberaler vill ju avskaffa systemet som kan utnyttjas.


 11. Nä skit i Johansson, han har ändå inget att tillföra än sitt vanliga trams. Vem orkar bry sig? Han är och förblir en parasit som gillar att leva av andras arbete.


 12. Johansson, har just köpt silverbestick billigt på auktion. Kan det månne vara ngt för dig i din s k yrkesutövning?


 13. Saurus är tillbaks där han hör hemma …Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: