h1

Död åt altruismen!

september 21, 2009

Det är bra att regeringen sänker skatterna, men deras försvar av politiken lämnar mycket i övrigt att önska. Anledningen till att sänka någons skatt är givetvis att det är moraliskt riktigt, för att denne någon har rätt till sina egna pengar. Tyvärr försvarar sig Alliansen mot socialisternas angrepp med att skattesänkningar skapar jobb, främjar konsumtion och därmed är bra för ”samhället”. Det är en altruistisk filosofi som ligger bakom: det som är bra och rätt är inte det som gynnar dig, utan det som gynnar någon annan. Du ska inte få behålla din lön för att det är bra för dig, utan för att det kan leda till något som är bra för någon annan. Det är dessa andra som därmed ska godkänna din rätt att behålla dina pengar, för att de själva gynnas av det. Så ser det altruistiska hyckleriet ut. Det måste skrotas om liberalismen någonsin ska ha en chans i detta land.

Uppdatering: socialisten Ilse-Marie är tillbaka med sina bittra blogginlägg om borgerliga orättvisor. Hon är en helt fantastisk sammanfattning av den socialistiska logiken: med Alliansens skattesänkningar har de rika som redan ”har” plötsligt ”fått” ännu mer som istället kunde delats ut till någon som ”inte har”.

Med andra ord:

1) resurser finns i överflöd, naturgivet, och behöver aldrig produceras. De kan bara omfördelas, och det är politikens plikt att göra detta ”rättvist” (=mest till den som behöver mest)

2) den enskilda människan finns inte till för sin egen skull utan för någon annans (den mest behövande). Den som arbetar och tjänar pengar gör något omänskligt och ondskefullt om hon inte går med på att låta sig exploateras av förste bäste som gör anspråk på samma pengar genom att hänvisa till sitt ”behov”.

Som grädde på moset hänvisar Ilse-Marie till pöbelväldet: majoriteten vill inte ha den borgerliga politiken. Majoriteten vill inte att de rika ska få vara ifred, majoriteten vill förslava de rika för sin egen vinning, så att majoriteten kan få intäkter utan motkrav närhelst den behöver sådana.

Läs gärna Ilse-Maries blogg och lär er mer om denna parasitideologi som maskeras till något gott genom bruket av meningslösa begrepp som ”solidaritet” och ”rättvisa”. Notera speciellt att allting handlar om att man som behövande människa ska få saker utan att göra någonting för att förtjäna dem, eller erbjuda något i utbyte. Det är gratispolitik när den som är allra mest renodlad. Förbered er dock på att ingen debatt är tillåten, den som yttrar en avvikande åsikt blir direkt censurerad.

Annonser

21 kommentarer

 1. Publicerade följande kommentar på Ilse-Maries blogg

  ””Skattesänkningar – mest till de som tjänar mest.”

  Detta är det som gör mig mest förbannad i ditt inlägg.

  Det du påstår är att de rika är slavar under staten och att de pengar de får behålla får de behålla bara för att staten är snäll. Du verkar vilja få det till att den lönen man behåller är ett bidrag till arbetaren. Detta stämmer inte.

  Pengar och rikedom finns inte naturligt. Den skapas av människor och för detta får man något i utbyte t.ex lön. Av denna lönen drar staten ungefär 50-70% i skatt (inkomstskatt, moms på konsumtionsvaror, fastighetsavgift, bilskatt, punktskatter m.m.) beroende på inkomst trots att staten inte har varit med och skapat rikedomen.

  Att skatten sänks betyder att rika får mer i plånboken men inte betyder det att staten ger dem pengar. Det betyder att staten väljer att bestjäla arbetarna på lite mindre av deras pengar.”

  Får se om detta får stå


 2. Mycket bra! Även om det får stå kvar kan jag garantera att du inte får något svar. Möjligen blir du kallad fascist och egoist, men inget mer.


 3. Nej. Ilskna-Marie vill inte ens publicera min kommentar.

  ”Din kommentar inväntar granskning.”


 4. Ja, ta av de rika och ge till de fattiga. Robin Hoodism när den är som bäst.


 5. Nja du Johansson!

  Robin tog väl från staten och gav till folket?

  //


 6. Stackars vänstertomtar. De har inte begripit att Robin Hood revolterade mot ohemula skatteuttag. Jag har sett samma misstag hos både Ilse Marie och Kerstin Berminge (Motvallsbloggen).

  Och tji vad sura dom blir om sådant påpekas.


 7. måste bara hoppa in med ett debatttips. Känns som det prickar in exakt den människotyp som brukar behandlas på den här bloggen.

  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1959037&BroadcastDate=&IsBlock=


  • Fantastiskt. Om man har en sådan enorm betydelse för kulturlivet så borde man väl kunna tjäna mer än 200.000:-/år på sitt arbete? Jag blir så trött på det där att ”vi” ska visa uppskattning för någon som inte ger oss ett värde vi är beredda att betala för.


 8. Bra att du erkänner att socialister är altruister och inte egoister som du sedan urminnes tider har hävdat. Nu när du vill ha död på altruismen så har du slutgiltigt bevisat att du själv är en egoist och inget annat. Självmål.


 9. Hur var det Johansson, finns det öht några socialister som inte vill ha tvånget som den mest centrala delen i politiken de förordar?

  Finns det öht socailister som gör det dom pratar om själva. Alltså frivilligt, och utan tvinga andra, utan att kräva att andra skall betala och inte sällan också genomföra det?

  Vilka skulle det vara då? Jag har då aldrig sett några sådana, och inte ens någon av alla dem som så gärna pratar om denna ‘solidaritet’ som kan ge ett svar på frågan?

  Varför är det så tror du Johansson?

  Mitt intryck är ju att du inte ens ser de egna självmålen.


 10. Det blev för ovanlighetens skull tyst på Herr Johansson. Har du fått tunghäfta?


 11. Som sagt var Jonas, gör som Hugo. Flytta utomlands. När ni gråter som femåringar över ”tvånget” att betala skatt och dra sitt strå till stacken så är det som om någon släppt ut en skock femåringar som skriker om orättvisor, ett ord som de inte förstår överhuvudtaget.

  Hugo, det handlar inte om tunghäfta utan om en gnutta (endast en gnutta) respekt för Francisco (eller vad han nu heter) att inte spamma hans blogg. Vissa två ger sig aldrig. Okej. Tre då.


 12. Johansson, du kan vara förvissad att det inte är dina ‘råd’ som jag främst baserar mina val i livet på. (Av helt uppenbara andledningar, vem vill frivilligt hamna där du har hamnat?)

  Men som vanligt undviker du frågorna helt och hållet:

  Finns det socialister som inte kräver att kunna få tvinga andra?

  och

  Finns det öht några socialister som gör allt detta de pratar om helt frivilligt (dvs utan tvång) när nu ingen förbjuder dem detta.

  Min erfarenhet är att svaret är ‘Nej’ på båda dessa. Har du några exempel på motsatsen får du gärna berätta om dem … (men jag kommer inte att hålla andan)


 13. Okej, skatt är inte tvång. I din värld är det väl det. Men det är svårt att argumentera med folk som hävdar att himlen är grön. Vad fan ska man säga?


  • Varför är skatt inte tvång? Har jag ett val att betala skatt eller låta bli?


 14. Har du provat att inte betala in skatten någon gång? Eller bara lämna in deklarationen?

  Du kommer att se ett betydligt större och snabbare engagemang från staten än att tex sätta fast inbrottsjuvar eller våldsverkare. Iaf om du är en skötsam person. Med en adress, ett boende, ett jobb och ett bankkonto.

  Man får mest intrycket av att du inte gammal nog att få deklarera ens …


 15. Och du svarade öht inte på frågan:

  Känner du till några enda socialister (i hela världen) som inte har statens tvångsmakt som främsta redskap för sina idéer.

  Och känner du till några socialister som (helt lagligt och frivilligt) gör det dom ständigt pratar om själva. Dvs lever som dom lär? Någonstans i hela världen?

  Vilka skulle det vara i så fall?


 16. Det går alltid att skita i att betala skatt. Då kommer konsekvenser. Ungefär som när en femåring gör något som de inte får göra. Om du skiter i att betala din skatt så hamnar du i fängelse och då är det ingen tvång, i ditt fall kallas det undervisning.

  Statens tvångsmakt? Vadå? Känner du dig tvingad att stanna vid rödljus? Om du skulle få bestämma så skulle ju du se till att staten skulle tvångsmata oss med något annat. Eller skulle alla få göra precis vad de ville?


 17. Som ett barn, Saurus, som ett litet tjurigt barn som tycker att det är jobbigt att växa upp, att behöva lära sig något …

  Och du undvek helt att svara på frågorna. Varför är ingen överraskad?


 18. Ja, Saurus är ett kapitel för sig. Är det ens mödan värt att bemöta hans inlägg. Som sagt jag köpt en silverservice på auktion, den är din Saurus om du ger ditt namn tillkänna. Sedan kan du stoppa upp eller in den vart du vill. En rejäl kniv följer i besticken om du får iden att stoppa upp den i skallen. Frivillig lobotomering, om än onödigt i ditt eget fall.


 19. Du har fortfarande inte en enda tillstymmelse till början på ett svar på dessa två frågor.

  (Och skälet är förstås för att svaren är uppenbara)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: