h1

Egoism

oktober 8, 2009

En kort kommentar till att fler nu upplever sig som gynnade av Alliansens politik: ja, det är väl inte så jäkla konstigt. Mer pengar i plånboken, mer frihet, mindre slaveri inför staten.

Nu är det dock inte i sig ett argument för mer liberal politik: att något gynnar en personligen betyder inte nödvändigtvis att det är något gott och moraliskt försvarbart. Slutsatsen man istället kan dra av socialisternas förfasan är att det fortfarande är nödvändigt att försvara människors upplevda nytta av frihet mot parasiter och altrustiska argument. Alliansens politik är inte rätt bara för att si och så många procent upplever att de gynnas av den, den är rätt för att den bygger (åtminstone till en del) på tanken att individen ska vara fri att styra över sitt eget liv. Den hade varit rätt oavsett om en större procent hade upplevt att de missgynnas av frihet, det är ovidkommande. Att fler nu upplever motsatsen är en logiskt självklar följd av politiken, inte i sig ett argument för den.

Annonser

3 kommentarer

  1. […] Monica Green, S-buzz, Röda Malmö, Göran Pettersson, Mats Engström, Dagens ilska, Mitt i Steget, Who is John Galt, Peter […]


  2. Men du, Alliansen har inte gjort mycket egentligen. Socialmoderaterna är en lätt genomskådad bluff. De tuffa striderna med LAS, 3;12 regelverket o facken vågar man inte ta.
    Vi får inte ens en författningsdomstol vilket är grundbulten i varje fungerande demokrati. Socialmoderaterna är kassa.


    • Det har du helt rätt i, men det är det mindre av två onda och ganska lätt att välja framför socialisterna.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: