h1

”Vi vill ta dina pengar”

oktober 27, 2009

Socialisterna i Stockholm skäms inte för sig. De går nu ut med det klara beskedet att det inte är viktigt att individen får behålla sin inkomst för sig själv. Den som jobbar gör det inte för sin egen skull utan för någon annans, och att det finns resurser i samhället betyder att staten kan ta hand om dem och dela ut efter eget godtycke. Det är den ”utmaning” som socialisterna nu säger sig ta tag i. Med ett antal floskler och mer eller mindre direkta lögner som vapen:

* Man säger sig vilja göra en ”jobbsatsning” men nämner inte med ett enda ord vad den ska gå ut på
* Man säger sig vilja föra en ”aktiv näringspolitik” men konkretiserar det bara genom att vilja ”satsa på gröna jobb”
* Man vill satsa hälften av skattehöjningarna på att ”höja kunskapsresultaten i skolan” men konkretiserar det bara genom att avsätta resurser till ”elevhälsa och demokratiarbete”.

Och så vidare.

Maken till innehållslöst svammel får man leta efter, men mer var väl heller inte att vänta från dessa parasiter. Det viktiga är Makten och rätten att bestämma över andra människors pengar, hur det sedan görs är ovidkommande. Det är inte konstigt att socialisterna tappar så mycket mark i Stockholm där människor ändå är förhållandevis bildade och ser igenom allt nonsens in till själva kärnan i den socialistiska politiken: ta från den som kan och förtjänar och ge till den som inte gör det.

Annonser

8 kommentarer

 1. Lite off topic men, varför inte starta en facebook-grupp så här ett år innan valet och sprida lite liberala idéer?


 2. Word!


 3. Något som många socialister (även de mer sansade, och tom sk ‘socialliberala’) inte alls verkar ha fattat är att:

  1) Arbete skapar pengar (eller iaf mervärden), och således inte ‘kostar pengar’. Dvs arbeten som kostar pengar är inte arbeten, utan bidragskonstruktioner.

  2) Idén om att ‘skattesubventionera’ sk gröna jobb är ett feltänk enl pkt 1), men dessutom ger ju sådana jobb inga skatteintäkter heller (iom att de kräver skatteutbetalningar för att bli av). Dvs de ger välfärdsförluster för samhället två ggr om. Förbrukar resurser, och hindrar de inblandade att skapa riktiga resurser.


 4. Så länge staten har makt att beskatta och leka med papperspengar så kommer de fortsätta omfördela, omfördela och omfördela.

  Det är inte kul att vara i händerna på andra människor när ens största önskemål är att vara fri.


 5. Rontan, inte bara ‘omfördela’ utan ävan utöka sina befogenheter, sina anspråk och sina utgifter, gärna också för sin egen nytta. Under vilka förevändningar som helst. ‘Omfördelning’ är bara en av de många. ‘Rädda klimatet’ är en annan ännu falskare sådan …


 6. På förekommen anledning: personangrepp utan minsta försök till konkret argumentation raderas omedelbart. De borde kanske stå kvar som en symbol över vänsterns intellektuella oduglighet, men den var ju å andra sidan ingen nyhet.


 7. När vi pratar om vänsterns fördelningspolitik är det någon som har en uppskattning eller dokumenterade fakta om hur mycket av indragna skattemedel som försvinner på vägen? D v s hur mycket försvinner av 100 kronor i onödig byråkrati, myndigheter och för att göda den politiska adeln som aldrig är sena att sko sig själva. Inte minst genom utnämningspolitiken i alla våra otaliga ca 550 myndigheter.
  Är det 20, 30 eller 40% som försvinner i onödan?

  Lägg därtill de starka inslagen av planekonomi i den svenska ekonomin. Landstingen är bara ett exempel.
  Höjda skatter löser inte Sveriges kommande demografiskt betingade problem och pensionerna (d v s det röda kedjebrevet vi får varje år) ett enda stort dåligt skämt. Ringholm snodde 250 miljarder ur pensionsfonderna i början 2000-talet. Varför får sossarna komma undan med denna gigantiska stöld och utplundring av alla pensionärer? Det är mig en gåta.


  • Det är en bra fråga, man kan säkert ta reda på det genom att gräva lite i statsbudgeten. Ska snart skriva lite mer om resursutnyttjande apropå arabiska skolor.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: