h1

Bidragslinjen

oktober 30, 2009

(S) går som bekant till val på högre skatter och bidrag. Detta kallas uppenbarligen jobblinje. Hur det går ihop förstår ingen, och få bryr sig nog. På kongressen lades flera motioner om 90 % a-kassa fram, vilket ytterligare hade suddat ut linjen mellan arbete och bidrag. Och man undrar ju: om en i stort sett oubildad socialdemokrat som arbetar inom den offentliga sektorn kan välja mellan att arbeta och få 90 % av lönen som ersättning för ledighet, vilket lockar då mest? Är det nån som på allvar tror på snacket om solidaritet och att man ska ta hand om varandra? Självklart är det skitsnack, s-väljarna vill ha högre löner med hjälp av fackets utpressningsmetoder, och högre ersättning för ledighet. Mer pengar, kort och gott. Det börjar bli tröttsamt att påpeka detta, men i Sverige är det fortfarande en nödvändighet: de som allra mest tänker på sig själva och sitt eget är vänsterväljarna, allt annat är lögn.

Annonser

3 kommentarer

 1. När man läser sossarnas förslag så blir man ledsen. Det är ju människor som får betala för den här politiken: Invandrare och ungdomar som blir helt utklassade på arbetsmarknaden pga kostnaderna som inte matchar med marknaden.
  Facket har lyckats med skruva till arbetsmarknaden något riktigt rejält. Lågkvalificerade jobb har riktiga drömlöner knutna till sig och företagen är livrädda att anställa fel person.
  Jag har tidigare sökt ett antal okvalificerade jobb och varje gång har jag efteråt fått nypa mig i armen för att se om intervjun var på riktigt.
  Att söka ett okvalificerat jobb känns i Sverige kanske som att söka ett chefingenjörsjobb på NASA eller något globalt teknikföretag. I Sverige är det inte möjligt att prova sig fram i arbetslivet på samma sätt som är möjligt i andra länder med starkare ekonomisk dynamik.

  Resultatet av det hela har blivit att hela socialiseringsprocessen in i arbetslivet är helt utslagen för många.


 2. Visst, och då ska man ändå komma ihåg att sossarna inte sällan kallar sig pragmatiker. I vilket avseende, kan man undra?


 3. haha, klockrent… ersättningarna i kombination med las har resulterat i det vi ser idag.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: