h1

Told you so

november 28, 2009

Någon hävdade i kommentarfältet att jag inte över huvud taget förstår mig på vänsterpolitik. Jag kan bara sia om vad det betyder, men antagligen är poängen att den alls inte går ut på att använda våld och utpressning som förhandlingsmedel i interaktionen med andra människor i syfte att gynna sig själv. Det är ju förvisso enkelt att hävda något helt annat, exempelvis att kärnan är solidariteten, att man bryr sig om varandra, att man samarbetar eller något liknande.

Som av en slump ramlade jag över Socialistiska Partiets fina reklam (!) hos bloggen Röda Lund. Så här lyder deras slogans:

* Demokrati är när 100 arbetare bestämmer över en chef – inte tvärtom!

* Det är dags för dom (sic) rika att betala pengarna till välfärd och klimatomställning!

* Nog med stress och utbrändhet – för sex timmars arbetsdag med bibehållen lön!

* Vi står för vad vi säger och gör inga jävla nedskärningar!

Budskapet är alltså sammanfattningsvis ungefär ”vi vill ha mer makt, högre lön och kortare arbetstid, och de rika ska betala för den välfärd vi vägrar kompromissa bort samt för mer miljövänlig teknik”. Inte ett ord om det egna ansvaret.

Lyssna inte på bortförklaringarna, gå inte på försöken att förklä vänsterpolitiken till något medmänskligt och snällt. Socialistiska Partiet visar tydligt vad den går ut på: ta vad du kan få med våld och vägra släppa det ifrån dig.

Annonser

43 kommentarer

 1. Parasiter precis som vår gamle vän Saurus som kräver allt, men vill inget bidra med själv.


 2. Således är ditt svar:

  *Demokrati är när en chef bestämmer över 100 arbetare
  *Det är inte dom rikaste i samhället som ska stå för merparten av klimatomställning och välfärd. Detta trots att de rika i samhället är de som påverkar mest på klimatet och de som vårdas av folk som tjänar betydligt mindre än dom själva. Således är det helt ok att en snubbe kan tjäna 10 ggr mer som aktiespekulant än en som vårdar gamla.
  *Stress och utbrändhet är smällar man får ta. Detta trots att vi i Sverige producerar otroligt mycket mer än för 100 år sen och klassklyftorna är extremt mycket djupare än då. Tydligen är det helt ok att i stort sett ingen som jobbar på fabrik jobbar tills den fyllt 65.
  *Du står inte för vad du säger och gör och tycker det ska vara mer nedskärningar.

  Tack som fan. Med höger-muppar som dig är det lätt att vara socialist.

  Vad gäller våld har jag inte den blekaste vad du menar. Det är inte vi som är för att skicka trupp till Irak eller stödja kuppmakare i Honduras. Det är högern. Sådana som du och dina lakejer som blir så satans upprörda så fort någon vill fördela rikedommarna i samhället till våra hemlösa och arbetslösa, och som skiter totalt i hur många barn som trampar på svenska minor i utlandet.


  • Nej, mitt svar är:

   * Hellre individuellt självbestämmande än majoritetsdiktatur. Du kan dra igång ett företag och låta dina arbetare bestämma över dig medan du tar allt ansvar om du vill, men det ska inte vara lag på det.

   * Alla ska stå för sin egen konsumtion och ta ansvar för det egna livet. Vill man göra mer får man göra det, vill man inte slipper man.

   * Är man stressad och utbränd kan man säga upp sig eller byta yrke. Det är ingen rättighet att ha en inkomst.

   * Jag står för att jag vill ha bort hela den offentliga sektorn eftersom den bygger på tvångsfinansiering.

   Du får fördela hur mycket du vill av dina egna rikedomar till vem du vill, men det är ju inte den rätten du vill ha. Du vill ha rätten att fördela andras rikedomar till dig själv, med våld.


  • Som svar till Whoisjohngaltse…
   Du är ju inte höger…du är ju en Agorist. Om du vill införa det anarko-kapitalistiska projektet så var då tydlig med att du är för den våldsamma revolutionen.


  • Zenya, vad den här bloggen står för finns uttryckt i en rad olika inlägg, det är bara att läsa.


 3. Jag kan på sett och vis förstå den socialism som en gång växte fram när alla jobbade på fabriker, varv och liknade, med 12-16 timmars arbetsdagar och med en lön man knappt kunde försörja sin familj med. Och utbildning var det inte tal om för den arbetande klassen. Och sen när man väl strejkade, ja då skeppade man hit brytare från england.

  Det lustiga är ju då att dagens socialister skriker sig hesa som om vi lider mer idag än då. Framställer alla skickliga entreprenörer som skapar tusentals arbetstillfällen för utsugare!? Lyckligtvis är socialisterna färre till antalet idag.

  Alla som är rik och har lyckats här i livet är tydligen ett problem, isf borde också alla vänsterförfattare som blivit rik på sin bokförsäljning också vara utsugare och ett problem? Larssons arv borde väl gå till fattiga då?

  Utsugaren är nästan alltid staten, oavsett statsskick. Desto mer liberal marknaden är desto mindre utsugeri.


  • Absolut, jag håller med! Socialismen hade ett tydligt existensberättigande för 100 år sedan, men nu går den ju bara ut på att allt ska vara kostnadsfritt för bortskämda drönare i tonåren. Det är ”nån annan” som får stå för notan. Socialisterna vill inte bekämpa fattigdom, de vill bekämpa rikedom.


  • Och det får mig att utsökt tänka på ett citat av Abrham Lincoln: ”Du kan inte hjälpa de fattiga genom att utrota de rika”


  • Reality check!!! Har ni varit utomlands nån gång. om ni varit i tex sydamerika vet ni att förhållandena där är som i Sverige för 100 år sedan. Vilket också förklarar den socialistiska frammarchen där. Men snälla…Sossarna och New Labour är Ny liberala partier…liksom demokraterna i USA…


  • Reality check från vänstern: alla partier som förespråkar någon form av marknadsekonomi är ”nyliberala”. Tack, då vet vi.


 4. Det var väl knappast socialismen som hade ett existensberättigande för 100 år sen, utan fackföreningar som kunde försvara försvarslösa och okunniga arbetare, och ett rättsväsende som inte favoriserade fabriksägare, och en allmän samhällssyn på arbetare som fullvärdiga medborgare med mänskliga rättigheter.


 5. Problemet med ”vänsterdebattörer” är att de generaliserar, förnekar och debatterar med slagord och inte med fakta. Några undantag finns men inte många.

  Jag hade själv inte riktigt ”placerat” mig själv exakt på kartan politiskt förrän för några år sedan. På vägen dit lästa jag massor från olika läger. T ex både Johan Norberg och Naomi Klein och gör man det med ett öppet sinne är det odiskutabelt vem som har ”rätt”.

  Nämnde det en gång för en socialistbloggare som tyckte mitt argument var helt irrelevant då Norberg var en lögnare, fascist och vad det nu var mer.

  Detta är så typiskt för inte bara hur okunniga man är utan att man heller inte för det minsta kan tänka sig att seriöst försöka ta till sig av andras argument och syn på världen. Sedan har man mage att anklaga alla liberaler för att vara höger och inte kunna något om vänsterpolitik.

  Är det något man är uppvuxen och skolad i så är det vänster och sossepolitik. I alla fall om man är över 30. Så mycket halvsanningar och propaganda man fått sig till livs o skolan och i media genom åren är direkt uppseendeväckande. Jag är glad att jag lyckats ta mig ur detta tänkande…


 6. Några enkla frågor till Loaderrorready.

  1. När blir en småföretagare som exempelvis pantsatt hus och hem i banken för att driva sin verksamhet kapitalist och utsugare? Vid 1, 2, 5, 10, 20, 40, 80 eller 100 anställda?

  2. Varför skall du som enskild person satsa och riskera allt du äger och har för att sedan låta de som du eventuellt anställer bestämma hur företaget skall skötas och drivas? De varken satsar eller riskerar något.

  Det vore kul att få ett sakligt svar på ovan. Betänk att Volvo och många andra storföretag en gång i tiden startades av småskuttar i någon gammal ladugård med ett fåtal personer som jobbade där. Hundratusental personer har fått sina inkomster genom dessa företag och ändå får de bara råskäll och skit från vänstern. Hur många jobb har exempelvis inte Wallenberggruppen skapat genom åren?


  • Vad bra att du tar upp frågan! Just småföretagandet – eller snarare möjligheten att förverkliga en idé – är något som dagens kapitalistiska system sedan länge passerat. Du skriver ju själv om de oerhörda risker som småföretagaren måste ta för att slå sig in på en marknad där ofta ett fåtal stora företag härskar. Idag går företag efter företag omkull. Vid förra krisen kursade tiotusentals småföretag. Och så frågar du oss socialister om huruvida småföretagaren ska kunna överleva! Småföretagarens stress, press, och den oerhörda konkurrens som många gånger får henne/honom att jobba 12 timmar om dagen är något som borde få denne att förstå att kapitalismen inte har något att erbjuda. De flesta småföretagare är lika mycket arbetare som vilken städare eller lärare som helst. Dock med skillnaden att den har är friare att styra över sin arbetsdag. Det är trams att komma med något uråldigt exempel på ett företag som från noll växt sig stora. Sådana finns i praktiken inte idag. Det har kapitalismens monopolisering sett till.

   Vi socialister är de verkliga vännerna för dom som vill förverkliga sina idéer. Vi är för räntefria statliga krediter för kooperativ och människor som vill starta ex. en frisörsalong, eller en bilverkstad. Dessa krediter skulle inte få folk att riskera hus och hem. De skulle finnas för att möjliggöra människans förverkligande – och inte möjliggöra framtida miljardärer och bossar som bossar över tusentals arbetare. För det säger vi öppet: Nej, i vårt samhälle finns det ingen plats för extrem rikedom så länge det finns fattigdom och misär. Vårt samhälle gäller ALLA.

   En kapitalist är en person som får sin inkomst genom ägande – inte arbete. Så nu vet du det. Hoppas du fick svar på dina frågor.


  • loaderorrready> med andra ord är det fortfarande ”nån annan” som ska ta risken och ansvaret, som vanligt när det gäller socialister. Ni verkar tro att staten helt utan anledning har en massa pengar att dela ut till höger och vänster, men varenda krona motsvarar en arbetsinsats som denna ”nån annan” inte får betalt för. Vem ska det vara? Vem är det som ska ge dig gratis pengar så att du utan risk kan ”förverkliga” dina idéer och slippa konkurrens? Kan du förklara det?

   Och om du tror att en småföretagare fritt kan bestämma över sin tid så har du verkligen noll kontakt med verkligheten. De flesta sliter långt mycket mer än vanliga arbetare, för mindre pengar och med mindre risk. Det kan du aldrig kompensera utan omfattande stöld från just arbetare. Som vanligt: man kan inte äta kakan och ha den kvar på samma gång, det är dags att inse det.


  • ”Och om du tror att en småföretagare fritt kan bestämma över sin tid så har du verkligen noll kontakt med verkligheten. De flesta sliter långt mycket mer än vanliga arbetare, för mindre pengar och med mindre risk.”

   Jo, det var lixom det jag skrev. lol!


  • Frågan är som sagt vad du ska göra åt saken, och den enda idén är den gamla vanliga: lämpa över ansvar, risk och finansering på ”nån annan” som bekvämt nog kallas staten.


  • Lär dig nåt om monopolisering…den här bloggen försvarar ju främst marknadsmonopol/korporativism…något som t.o.m liberterianer anser är ett problem…läs tex Fernand Braudel och beskrivningen av Anti-marknad…


 7. Sedan några avslutande ord till Loaderrorready. Det finns inga rättsliga hinder för dig och dina gelikar att starta egen kollektiv verksamhet på de villkor som ni stipulerar. Ni kan ju t o m jobba 4 eller 5 timmar per dag, ett års pappaledighet, 2 månaders semester o s v om ert företag fungerar och är tillräckligt lönsamt.

  Det är ju bara att låna kapital, pantsätta er upp över öronen och köra igång istället för att ständigt gnälla och vara avundsjuka på andra.


  • Detta är omöjligt att få ett svar på, helt enkelt för att det ödelägger hela vänsterns argumentation. Man vill ha kakan och äta den på samma gång, vilket är en rent metafysisk omöjlighet.


 8. Nej, några juridiska hinder finns inte. Men nu är det inte det som är problemet, utan det kapitalistiska samhällets monopoliseringstendenser som tvingar småföretagare in i självutsugningens hamsterhjul (se svaret ovan).

  Det är direkt löjligt att tro att det skule finnas några reella möjligheter att ”konkurrera” ut företag som har omsättningar som är lika stora som Danmarks och Sveriges BNP tillsammans.

  Som Malcolm X sa: Förr var kapitalismen som en örn, idag är den som en gam. In i verkligheten och lukta på kaffet! Stick ni ut där och fråga alla de som pga kapitalismen (inte tack vare!) tvingats bli småföretagare därför att de fått sparken. Fråga taxi-chaffisarna, städerskorna, tobaksaffärernas företagare om de är nöjda med sin situation att inte ha tid till sina nära och kära.


  • Det är ingen rättighet att konkurrera ut stora företag, och återigen: hur ska du utöka den möjligheten i ditt samhälle? Säg att en miljon människor vill handla sina möbler på IKEA och 10 vill köpa dem från Lunds Kommunistiska Möbelhandel AB. Ska du då förbjuda en miljon människor att själva välja var de vill handla? Det låter inte så… ska vi säga ”demokratiskt”? Vad ger dig rätten att få intäkter om ingen vill köpa dina produkter?


  • Nej. IKEA fyller självklart en funktion. I vårt samhälle sker produktion för behov – inte för miljardärer. Du verkar ha missat något i studierna av socialismen. Varför skulle vi tycka det är dåligt med stora möbelföretag?


  • För att de snor alla kunder från de stackars småföretagarna, du sa det ju själv. Ett annat stort problem är att förklara vad ”behov” är för något. Miljardärerna tjänar ju ingenting om inte folk köper deras varor, men det kanske du som ska bestämma vad folket ”behöver”?

   Dessutom, vad är den stora skillnaden mot en marknadsekonomi? Ingen hindrar dig från att starta ett eget företag med dina egna pengar, skänka bort det till arbetarna och samtidigt själv ta allt ansvar och all risk. Det är ju vad du vill att ”nån annan” ska göra, så varför inte föregå med gott exempel?


  • Det är som att nåt inte går in här…storföretagens monopolställning är inte en slump…det ÄR statssubventionerat. Studera Wallenberg. Studera F Braudel och Anti marknader…


 9. Det hela ar mycket enkelt. Socialismen ar ologisk och darfor gar det inte att forsta den pa normala intellektuella villkor. Allt man kan gora ar att peka pa dess konsekvenser och fokusera pa det logiska libertarianska alternativet.


 10. Loaderrorready, du har fortfarande inte sakligt svarat på mina två mycket enkla frågor.

  Glöm det där med att starta egna kooperativa företag, den sakfrågan tar vi senare. Men denna gången skall du inte komma undan med enfaldiga socialistiska floskler. Så, snälla ge mig ett sakligt svar på mina två mycket enkla och raka frågor, eller har du ingen som helst ryggrad?

  Mvh
  Hugo


 11. Loaderrorready, nu begår du som vanligt en blunder och låser in dig själv i garderoben med enfaldig retorik som du knappast behärskar. Även om det inte hör till saken råkade jag känna Ingvars bäste kompis i Älmhult innan han dog 1991 och då Ikea startades. Det är en historia för sig som inte skall utvecklas här men visar om en en storsint person som aldrig glömmer sina sanna vänner.

  Jag citerar dig; ”Nej. IKEA fyller självklart en funktion. I vårt samhälle sker produktion för behov – inte för miljardärer. Du verkar ha missat något i studierna av socialismen. Varför skulle vi tycka det är dåligt med stora möbelföretag?”

  Vem om någon är supermiljardär? Just det,… Ingvar Kamprad värd hundratals miljarder. Hur skall du ha det nu egentligen Loaderrorready eller fattar du inte att du totalt gjort bort dig. Taliban eller kommunist är bara andra sidan på samma mynt. Kanske därför ni gillar varandra så mycket.


  • Haha! Så du ”råkade känna Ingvars bäste kompis”. Vilken underbar argumentation. Så om jag säger att jag ”känner en snubbe som fått sparken” eller ”känner en tjej som är bostdslös” eller ”har träffat någon som svälter” så ska jag ta använda detta som grund i min argumentation? Läs detta en gång till, läsare…….
   ,,,,,,,,,
   För det är nämligen PRECIS så det är. Olika intressen. Olika människor i olika ställningar som har olika intressen. För att göra en lång historia kort: Mina intressen är inte desamma som dina. Please, fatta det. Det här är en INTRESSEKAMP.

   IKEA finns där även den dagen Ingvar är död. Jag förstår dina grundpremisser – men jag håller inte med om att det är ett samhälle att kämpa för. Men om du ska debattera mot mig och andra som tydligen är så väldigt obildade som vissa av dina hangarounds utan argument påstår, så får du åtminstone argumentera mot vår position, och inte påföra oss åsikter vi inte har.

   Du är okunnig. Och det är något som jag märkt jävligt tydligt genom åren. Ni borgerlighetens försvarare (oftast har ni själva rätt halvkasst med ekonomin) har såna fruktansvärda kunskapsluckor i allt från historia, samhällskunskap, filososfi och ekonomi. Ni är helt enkelt ganska kasst allmänbildande. Jag bangar aldrig en debatt (mer än av tidssjäl) med en borgare. Men gå igenom den här debatten och de svar som jag fått och se hur mycket kött på benen folk kommit med.

   Det återkommande är att du och dom andra argumenterar mot väderkvarnar. Som ditt senatse inlägg exempelvis.

   Du är välkommen att ställa frågor och argumentera. Helst vill jag dock att du går in på Röda Lund och gör det. Det var där du började debatten, och det är där den bör föras.


  • loaderrorready> alla här förstår dina intressen. Du vill ha mer makt och inflytande men mindre ansvar, samt bättre förmåner och högre lön men kortare arbetstid. Den som ska stå för ansvaret och den finansiella mellanskillnaden är ”nån annan”, helst de rika. Samtidigt vill du bekämpa själva anledningen till att de rika är rika, alltså det privata ägandet av företag. När det är gjort (när du tillsammans med resten av drönarna tagit över företagen) tror ni att ni ska kunna rösta fram nån nickedocka som tar på sig allt ansvar så att ni kan ta kaffepauser och håva in de pengar som kapitalisten annars hade fått. Det om något tyder på okunskap och oförståelse, samt en vidrig moral: ta vad man kan för sig själv och sitt eget bästa och betala tillbaka med minsta möjliga insats.


  • ”Det här är en INTRESSEKAMP”

   Ja, men den största skillnaden är att du godkänner våld som metod för att kväsa våran vilja,medans vi inte tolererar någon våldinitiering överhuvudtaget och därmed får alla en fri vilja att agera utifrån sin egen övertygelse, med undantag för våld som metod.
   Det är därför som vi aldrig kan komma överens förens ni släpper er tro(för den kan inte motiveras) på våld. Så har jag gjort det klart för dig att det är VÅLDET jag vill slippa nu?


 12. Demokrati är när de som äger ett företag får utse vilka som ska bestämma över det och kan byta ut de om de inte sköter sitt jobb. Tycker egentligen det är rätt märkligt argument att alla ska bestämma precis allting tillsammans; tänk om alla nio miljoner människor i Sverige skulle gå igenom och lämna yttranden över varje motion, proposition och uttalande som riksdag och regering gör? Det blir nog inte så mycket gjort…

  För övrigt har jag inte förstås detta krav på att hela tiden jobba mindre och mindre. Kan inte de som vantrivs på sina jobb försöka hitta något som de faktiskt tycker är roligt? Det kan ju knappast vara kul att gå till jobbet varje dag och bara vilja gå därifrån så fort som möjligt.

  Sedan till de som tycker att ”de kapitalistiska företagen” sköts dåligt, att ledningen har för höga löner och att arbetarna får för lite betalt och för lite att säga till om. Starta eget då och gör det bättre. Det är inget och ingen som stoppar er 🙂


  • Nej precis, och det är ju egentligen inte det socialisterna vill göra. De vill bara ha makten att säga till nån ”ta nu ansvaret så går jag på lunch, och så sätter du in pengar på mitt konto när du är klar”. Sätt dem i en situation där de är tvungna att fatta konkreta beslut om affärsstrategier för företaget så kommer de be om nåd ganska snart. Det är ju därför de babblar om att rösta fram den som ska ta det ansvaret, men vem skulle vilja det? Vem vill vara en marionett som ska förverkliga andras drömmar utan att själv få ha varken mer inflytande eller högre lön?


 13. ”Svenska miljardärer är dåliga på att bygga upp nya bolag i Sverige, de flyttar gärna pengarna utomlands – och har samtidigt fått det bättre här hemma. På tio år har antalet svenska miljardärer fördubblats i antal, enligt Veckans Affärer.”

  http://www.e24.se/lifestyle/rikt-liv/artikel_1636029.e24

  Slicka ni dessas könsorgan. They just don’t give a fuck.Och även om ni jobbat i tusen år hade ni aldrig fått ihop de pengar dessa personer barn kommer att ärva.


  • Är det så konstigt att de flyttar pengarna utomlands? Inkomstskatten är ju extremt hög i Sverige. Jag skulle nästan vilja säga att kapitalisterna är smarta eftersom de vägrar att låta sig utnyttjas av parasiter och plundrare.


  • De som skriver här är ju kapitalets kamikaze piloter, om man lånar M Rothbards benämningar av er…


 14. Det är meningslöst att diskutera med Loaderrorready. Kan han inte ens förstå att om det inte skapas nya företag så skapas heller inga nya jobb. Det är ju fundamentalt.
  Företagande är ALLTID förenat med ett risktagande och värst är det för de små (varav ett fåtal växer och blir stora) som får skatteklubban i huvudet med 3:12 regelverket. D v s begränsad möjlighet till aktieutdelning bl a.
  Det måste finnas en morot och motivation för att ta på sig detta ansvar och risk, d v s att tjäna pengar. Varför annars satsa? Att dessutom ge de anställda bestämmanderätt över ditt risktagande är ju bara rent barnsligt fjoll. Hur dum kan en människa tillåtas bli?

  Vem vet Loaderrorready, kanske du vinner några mille på Lotto så är det bara att sätta igång och förverkliga dina ideer.


 15. Jag tycker mig se en intressant svängning hos många socialister i fråga om altruism. Det verkar inte som de motiverar sig med ”för samhällets bästa” längre utan att du ska rösta socialistiskt för ditt eget bästa, lite för att du då får tillbaka den påstådda arbetstiden kapitalisten tog av dig utan utbyte och för att kapitalismens inneboende kapitalackumulering gör att marknaden går mot monopolisering. Men arbetstiden som ”tas” är såklart aldrig deras utan ”hyran” som ger dem tillträde till produktionsmedel,varumärke,kunder,kunskap(ibland är detta produktionsmedlet och något man aldrig kan bli av med) men framförallt tryggheten av en stadig inkomst. Monopol kan ju endast uppstå med hjälp av staten, på en fri marknad kan folk gå ihop och bojkotta ett företag.
  Något jag glömt?


 16. Men det är klart, med deras hypoteser så blir ju kapitalistens roll en roll som altruist.


 17. Vår vän loaderrorready stänger väl sin blogg nu i vanlig ordning när frågorna blir för besvärliga. Lägger därför en kopia här.

  loaderrorready din stackare, svara på mina enkla frågor istället för att tramsa socialistisk smörja.

  1 När skall jag skänka bort bolaget jag själv finansierat?
  2 Hur mycket har du själv bidragit med i skatt till ditt drömsamhälle?
  3 Varför skall passivt kapitalägande beskattas lägre än de som vill satsa och skapa nya arbetstillfällen?

  Du stänger väl bloggen nu eftersom du är totalt svarslös. Så är det alltid när skygglapparna sitter tätt klistrade över ögonbrynen.

  Lev väl i din drömvärld och hitta alla de som vill betala av eget arbete och mervärde för din egen rätt till välfärd utan att ens behöva knyta skosnörerna på morgonen.

  Mvh

  Hugo


 18. Visste väl det, den värdelösa och svarslösa nollan loaderrorready refuserade ovanstånde inlägg. Dessa herrar klarar ingen debatt utan springer och gömmer sig så fort frågorna blir besvärliga.

  Egentligen, varför ödsla tid på sådana nollor? Det är nog dags jag skärper mig.


  • Svårt att låta bli… jag ska författa ett inlägg om hans planekonomi så fort jag får tid.


  • Ingen ide att slösa tid om planekonomi. Blundar man så totalt för historien och planekonomins totala haveri vart än den tillämpats vägrar loaderrorready helt enkelt att ta till sig ostridiga fakta. Spar din tid istället.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: