h1

Kort Chávezkommentar

februari 9, 2010

Stiltjen på bloggen fortsätter pga tidsbrist, men vi kan inte låta bli att le lite åt Venezuela och Hugo Chávez. Det är synd om vänstern, man har inte lyckats använda det som kallas ”kapitalismens kris” till sin fördel, och nu är favoritlandet på väg att krascha på riktigt. Vi har påpekat det förut, och våra ideologiska motståndare har konsekvent viftat bort kritiken. Det är ju så spännande saker som händer i Venezuela, se hur de fattiga har fått det bättre, se hur den rika eliten förlorar sina privilegier, se hur makten hamnar hos folket! Jodå, vi har sett, och vi har lungt kunnat luta oss tillbaka i väntan på bakslaget. Det var bara en tidsfråga, och nu har det börjat på allvar. Inflationen skjuter i höjden, hjälpt av en desperat devalvering. Den ransonerade tillgången på el räcker inte långt trots enorma naturtillgångar, främst olja, och produktiviteten i de statliga bolagen rasar. Det är inget konstigt, så går det när man vänder på de ekonomiska incitamenten och exploaterar den närande klassen i tron att det gynnar den tärande. Och det kommer fortsätta. Ju värre kris desto hårdare kommer Chávez slå ned sina motståndare, och till sist kommer själva demokratin sättas ur spel. Vi har alltid undrat och fortsätter att nyfiket spekulera kring hur vänstern då kommer försvara sig. Om det inte är socialismen som misslyckas på egen hand, vems fel är det då? USA:s? Kapitalismens? Vädrets?

Fortsättning följer.

10 kommentarer

 1. Hugo Chavez. Bara ett annat namn för Robert Mugabe.


 2. Naturligtvis är det USAs fel i vanlig ordning. Kalle Anka vänstern är för bedrövlig.


  • Själv tycker jag att det är ganska underhållande att se att vänstern fortsätter försvara ett land som brakar samman på grund av den ”nya socialismen” utan att titta på fakta.

   Det tragiska är att människor lider i Venezuela. Men vad gör det när de ersatt ”kapitalismens tyranni” mot statens tyranni? Målet är uppnåt!


 3. Tokstollarna i Kalle Anka vänstern är en samling gediget okunniga personer. USA är den stora fienden vare sig detta land gör fel eller rätt och reflexmässigt ställer man sig på andra sidan. Enligt min mening är rödvinsvänstern en kvarleva från en svunnen tid.
  Allt har man förlorat och alla socialistiska experiment gått käpprätt åt helvete. Vad är det för fel på dessa stackars människor, kan de inte ens läsa innantill?

  Jag tycker frågan är relevant.


 4. Nu får du lägga ner sidan, inget händer.


 5. För helvete, har ni alla dött på denna blogg?


 6. Nu får ni, eller du, kamma er. Vad fan liknar detta till blogg? Har ni alla fått demens eller hjärnblödning?


  • Jag har i alla fall inte fått någon sjukdom


 7. No critico socialismus, donde vertigio kapitalo. Se vinido comprapare. Heja Chaves.


 8. Håller med dig Hugo! For Mother Russia!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: